Kütahyadaki siyanürlü atık su barajındaki çökme

Kütahyadaki siyanürlü atık su barajındaki çökme -Olayda sorumlulukları bulunduğu iddia edilen iki şirket yöneticisinin yargılanmasına devam edildi


KÜTAHYA (A.A) - Kütahyada, 7 Mayıs 2011de siyanürlü atık su barajındaki setin kısmen çökmesi olayında sorumlulukları bulunduğu iddia edilen Eti Gümüş AŞnin iki yöneticisinin yargılanmasına devam edildi.
     Kütahya 1. Sulh Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuksuz sanıklar Eti Gümüş AŞ Genel Müdürü Ergün Kılıçın avukatı Emel Karagöz, davacı avukatı Cömert Uygar Erdem ve çeşitli oda, baro, dernek ve sendikaların temsilcileri katıldı.
     Duruşmada, bilirkişilerin raporlarının mahkemeye ulaşmaması nedeniyle davacı ve davalı avukatları bilirkişi raporunun beklenmesi yönünde görüş bildirdi.
     Mahkeme, bilirkişi raporunun beklenmesine ve Tavşanlı Asliye Ceza Mahkemesine yazılan yazının tekrar yazılmasına karar vererek, duruşmayı 30 Kasıma erteledi.
     Kütahya merkeze 35 kilometre uzaklıktaki Gümüş köyü yakınında 7 Mayıs 2011de Eti Gümüş AŞye ait siyanürlü atık su havuzundaki 4 setten birinde kısmi çökme meydana gelmesi sonucu üretim durdurulmuştu. Bundan yaklaşık iki ay sonra yapımı tamamlanan yeni havuzun faaliyete geçirilmesiyle suyun bir bölümü buraya nakledilmiş ve üretime yeniden başlanmıştı. DİSKe bağlı Türkiye Devrimci Maden Arama ve İşletme İşçileri Sendikası ile KESKe bağlı bazı sendikalar, TMMOBa bağlı bazı odalar, İzmir Barosu ve çeşitli dernekler tarafından işletmenin iki yöneticisi hakkında olayda sorumlulukları bulunduğu iddiasıyla dava açılmıştı.
    
     Muhabir: Sedat Gök
     Yayıncı: Deniz Açık
<< Önceki Haber Kütahyadaki siyanürlü atık su barajındaki çökme Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER