Kütahyadan kısa kısa

Kütahyadan kısa kısa -Kızılcakaya ve Derbent köylerinde yol çalışmaları


KÜTAHYA (A.A) - İl Özel İdaresi ekipleri, Kütahya merkeze bağlı Kızılcakaya köyü ve Tavşanlı ilçesine bağlı Derbent köyünde yol genişletme ve asfalt çalışmalarını tamamladı.
     İl Özel İdaresi Genel Sekreterliğinden yapılan açıklamaya göre, 1 kilometre uzunluğundaki Kızılcakaya köy yolunda genişletme ve asfaltlama çalışmaları sona erdi.
     Kızılcakaya köyünden sonra Gümüş, Şahin, Köreken köyleri ve Eti Gümüş AŞ tesislerine ulaşımın sağlandığı bağlantı yolu, çalışmalar sonucu daha yüksek geometrik ve asfalt standartlarına kavuşturuldu.
     Geçen yıl onarım ve stabilize çalışmaları tamamlanan Tavşanlı-Derbent köy yolunda ise birinci kat asfalt kaplama çalışmaları bitirildi.
     Harmancık ve Keles karayolları arasındaki bağlantının da sağlandığı iki kilometre uzunluğundaki köy yolu, yoğun araç trafiği dolayısıyla yüksek standartta inşa edilerek, 12 metre platform genişliği ve 8 metre asfalt genişliğiyle güvenli ve konforlu ulaşım imkanı sağlandı.
     Söz konusu çalışmalar,
     İl Genel Meclisi Başkanı Seyit Ömer Durmuş, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Salih Akkaya ve Yol Ulaşım Hizmetleri Müdürü Süleyman Arslan, yapımı tamamlanan yollarla ilgili çalışmaları yerinde inceledi.
    
     -Depremde hasar gören binalar yıkılıyor
    
     İl Özel İdaresi ekipleri, Simav ilçesine bağlı köylerde, 19 Mayıs 2011de meydana gelen depremde ağır hasar gören 129 binanın yıkımını tamamladı.
     İl Özel İdare Genel Sekreterliğinden yapılan yazılı açıklamada, deprem sonrası köylerde ağır hasar gören binaların yıkım ve enkazının kaldırılması görevinin Valilik tarafından İl Özel İdaresine verildiği bildirildi.
     Ekskavatör ve iki damperli kamyon tahsis edilerek oluşturulan ekip tarafından yıkım ve enkaz kaldırma çalışmalarına başlandığı duyurulan açıklamada, şöyle denildi:
     Öncelik yerine afet konutu yapılacak binalara verilmiş olup, bu binaların yıkımı ve enkaz temizliği tamamlandı ve daha sonra köylerde can ve mal güvenliğini tehdit eden diğer hasarlı binaların yıkımına devam edilmektedir. Simav, Pazarlar, Şaphane ve Hisarcık ilçelerinde devam eden çalışmalarda şimdiye kadar 129 bina yıkılıp enkazı temizlenmiştir.
    
     -DPÜ İlahiyat Fakültesi Dekanlığına atama
    
     (Fotoğraflı)
    
     Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) İlahiyat Fakültesi Dekanlığına, Uludağ Üniversitesi (UÜ) İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bilal Kemikli atandı.
     Rektörlükten yapılan yazılı açıklamaya göre, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Genel Kurulu toplantısında, 12 devlet üniversitesine bağlı bazı fakültelere dekan ataması yapıldı.
     Söz konusu atama kararları doğrultusunda yeni kurulan DPÜ İlahiyat Fakültesi Dekanlığına, UÜ İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bilal Kemikli getirildi.
     Sivasta 1965 yılında doğan Prof. Dr. Kemikli, 1990da Ankara Üniversitesi (AÜ) İlahiyat Fakültesinden mezun oldu. Ürdün Üniversitesinde 1992de İslam Medeniyeti ve Tarihi konusunda araştırmalar yapan Prof. Dr. Kemikli, Sunullah-ı Gaybi Divanı: İnceleme-Metin konulu tezini tamamlayarak 1998de doktor unvanın aldı. 2002de doçent unvanını elde eden Prof. Dr. Kemikli, UÜ İlahiyat Fakültesi Türk İslam Edebiyatı Anabilim Dalında öğretim üyeliği görevini yürütüyordu.
    
     -Soyaslana Türkiye Beyazay Derneğinde yeni görev
    
     (Fotoğraflı)
    
     Türkiye Beyazay Derneği Kütahya Şubeleri Onursal Başkanı Ali Rıza Soyaslan, derneğin Ege Bölge Başkanlığı görevine getirildi.
     Derneğin Kütahya Şube Başkanı Hüseyin Sarı, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye Beyazay Derneği İç Anadolu Bölge Toplantısının, Ankaradaki dernek binasında gerçekleştirildiğini bildirdi.
     Toplantıda engellileri ilgilendiren konular hakkında kararlar alındığını belirten Sarı, şunları kaydetti:
     Ali Rıza Soyaslan, Genel Merkez kararıyla Türkiye Beyazay Derneği Ege Bölge Başkanlığına getirilmiştir. Ege Bölgesindeki İzmir, Manisa, Aydın, Denizli, Muğla, Uşak, Kütahya ve Afyonkarahisardaki şubelerimize bu kararın hayırlı olmasını diler, Soyaslana da yeni görevinde başarılar temenni ederim.
     Sarı, Kütahya Şubeleri Onursal Başkanlığına, Beyazay Derneği Tavşanlı Şubesi üyelerinden Ömer Akın, Ege Bölge Başkan Yardımcılığı görevine ise kendisinin getirildiğini duyurdu.
    
     -Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulunda Rusça öğretimi
    
     (Fotoğraflı)
    
     Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Kütahya Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulunda, ikinci dil Olarak Rusça öğretilmeye başlandı.
     Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Harun Büber, yaptığı yazılı açıklamada, 2012-2013 güz yarı yılından itibaren Otobüs Kaptanlığı, Turizm ve Otel İşletmeciliği ile Turizm ve Seyahat Hizmetleri programlarında İngilizcenin yanı sıra ikinci dil olarak Rusça öğretimine başlandığını bildirdi.
     Türkiyeye her yıl yaklaşık 30 milyon turist geldiğini ve bunların yüzde 11inin Ruslardan oluştuğunu belirten Yrd. Doç. Dr. Büber, Ülkemize en fazla turistin geldiği ikinci ülke Rusyadır. Öğrencilerimizin İngilizcenin yanı sıra Rusçayı da öğrenmesi, istihdam edilebilirliklerini artıracaktır ifadelerini kullandı.
     Yrd. Doç. Dr. Büber, 2013-2014 akademik yılından itibaren Turizm ve Otel İşletmeciliği ile Dış Ticaret programlarında zorunlu yabancı dil hazırlık sınıfı uygulaması için hazırlıklarının sürdüğünü duyurdu.
    
     -Milletvekili Kinaydan Soluk ve Turhana ziyaret
    
     (Fotoğraflı)
    
     AK Parti Kütahya Milletvekili Hasan Fehmi Kinay, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşarı Mehmet Habib Soluk ve Karayolları Genel Müdürü Mehmet Cahit Turhanı makamlarında ziyaret etti.
     Kinay, yaptığı yazılı açıklamada, ziyaretlerinde Soluk ve Turhandan, Kütahyada yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldığını ve görüş alışverişinde bulunduğunu bildirdi.
     Son 10 yıllık dönemde Kütahyanın yollarla ilgili sorunlarının birer birer çözüme kavuşturulduğunu belirten Kinay, Yolların gelişmişlik standardı sayıldığı dünyamızda, Kütahyanın gelişmesine katkılarından dolayı Müsteşar Mehmet Habib Soluk ve Genel Müdür Mehmet Cahit Turhana tüm Kütahyalılar adına teşekkür ederim ifadesini kullandı.
    
     Muhabir: Sedat Gök
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Kütahyadan kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER