Kütahyadan kısa kısa

Kütahyadan kısa kısa -Valilikten kalacak yeri olmayanlara yardım


KÜTAHYA (A.A) - Kütahya Valiliği, kış mevsimi dolayısıyla soğukta dışarıda yaşamak zorunda kalan kişilere barınma imkanı sağladı.
     Valilikten yapılan yazılı açıklamada, havaların soğuması nedeniyle il merkezinde barınacak evi ve mekanı olmayanların, Valilik Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından barındırıldığı bildirildi.
     Soğuk kış günlerinde evi ve kalacak yeri olmayan vatandaşların soğuktan etkilenmemesi için belediye, jandarma, polis, Çinigar İşletme Müdürlüğü ve TCDD Gar Müdürlüğü ile iş birliği halinde mahalleler, otobüs terminali ve tren garının vakıf görevlilerince her gün kontrol edildiği, kalacak yeri olmayanlara, hizmet alımı olarak kiralanan bir otelde geçici barınma imkanı sağlandığı duyurulan açıklamada, şöyle denildi:
     Evsiz ve kimsesizlerin kış aylarında soğuktan korunması için iki yıl önce başlatılan proje kapsamında toplam 22 vatandaşımızın soğuk kış şartlarından korunması ve sokağın risklerinden uzak kalması sağlanmış olup, bu yıl 2 Kasımda yeniden başlatılan uygulama çerçevesinde halen otelde 8 vatandaşımız barınmaktadır. Kütahya Valiliği, sosyal devlet olmanın bir gereği olarak 2012-2013 kış döneminde de bu tür hizmetlerle devletin uzanan eli olmaya devam edecektir.
    
     -Eğitim-Bir-Sen üyeleri okullara serbest kıyafetle gidecek
    
     Eğitimciler Birliği Sendikası (Eğitim-Bir-Sen), öğrencilere getirilen kıyafet serbestliğinin ardından öğretmenler ve tüm kamu çalışanları için de bu serbestliğin sağlanması amacıyla 2013 yılının ilk iş günü olan 2 Ocakta, okullara serbest kıyafetle gitme kararı aldı.
     Eğitim-Bir-Sen Kütahya Şube başkanı Kamil Uçan, yaptığı yazılı açıklamada, Yeni Yıl Yeni Başlangıç Olsun, Kamuda Kılık Kıyafet Dayatması Son Bulsun sloganıyla eylem düzenleyerek, taleplerini dile getireceklerini bildirdi.
     Eylemde, saç, sakal, bıyık, tırnak uzunluğu gibi ölçütler içeren, kot ve benzeri pantolonu yasaklayan, başörtüsü takanlara başı açık olmayı şart koşan uygulamaları kapsayan yönetmeliğin değiştirilmesi konusundaki kararlılıklarını ortaya koyacaklarını belirten Uçan, şunları kaydetti:
     Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan personelin kılık kıyafetine dair yönetmeliği çağ dışı buluyoruz. Kalıplara sokulmuş öğretmenden özgür bireyler yetiştirmesini isteme çelişkisinden kurtulmak istiyoruz. Çalışanların kılık kıyafetini değil, yaptığı işi, yetiştirdiği insanları konuşmak istiyoruz. Bu nedenle yeni yılın ilk mesai günü olan 2 Ocakta sivil itaatsizlik göstererek kravatları çıkaracak, iş yerlerimize serbest kıyafetle gideceğiz.
    
     -Eskişehir-Antalya YHT hattı, Kütahyadan geçecek
    
     (Fotoğraflı)
    
     AK Parti Kütahya Milletvekili Hasan Fehmi Kinay, proje aşamasındaki Eskişehir-Antalya Yüksek Hızlı Tren (YHT) hattının, Kütahyadan geçeceğini bildirdi.
     Kinay, yaptığı yazılı açıklamada, bölünmüş yollarla artık Kütahyanın ulaşım sorununun tamamen ortadan kalkacağını belirtti.
     Kütahyada adeta bir yol devrimi yaşandığını, 50 milyon lira civarındaki tutarlarla başlanan yol yatırımlarının bu yıl zirve yaparak 142 milyon liraya ulaştığını ve yol konusunda asıl hedeflerinin, ilçelerle olan bölünmüş yol bağlantıları olduğunu ifade eden Kinay, şunları kaydetti:
     Eskişehir-Antalya YHT hattının daha önce açıklanan projesi, girişimlerimiz ve yoğun çalışmalarımız sonucu Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından revize edilerek Kütahyadan geçecek şekilde planlandı. Bu projeye göre, Eskişehir-Antalya YHT hattının, Sabuncupınar ve Alayunt üzerinden Zafer Havalimanında oluşturulacak istasyondan geçmesi planlanarak, Afyonkarahisar ve Antalyaya devam edecektir.
     Kinay, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ile Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) il müdürlükleri binalarının yapımına başlandığını hatırlatarak, 2 bin 500 kişi kapasiteli spor salonu inşaatına gelecek yılın ilk aylarında başlanacağını duyurdu.
    
     -Özel Konuralp İlkokul ve Ortaokulunun basketbol başarısı
    
     (Fotoğraflı)
    
     Kütahya Özel Konuralp İlkokul ve Ortaokulu Yıldız Erkek Basketbol Takımı, üst üste 5inci kez Kütahya şampiyonluğunu kazandı.
     Okul Müdürü İsmail Gülen, yaptığı yazılı açıklamada, takımın, Tavşanlı Özel Başarı Ortaokulunu 69-27, Özel Kadir Özkanat Ortaokulunu 75-30, Özel Germiyan Ortaokulunu 68-53, finalde de Cumhuriyet Ortaokulunu 44-23 yenerek il birincisi olduğunu bildirdi.
     Büyük özveriyle çalışarak bu başarıyı elde eden takımı kutladığını belirten Gülen, Seviye Belirleme Sınavları (SBS) ve olimpiyatlarda olduğu gibi sporda da başarımızı bir kez daha ispatladık. Bu başarıda emeği geçen beden eğitimi öğretmenlerimizi, antrenörlerimizi ve oyuncularımızı tebrik ederim ifadelerini kullandı.
     Gülen, takımın oyuncularından, Türkiye Yıldız B Milli Takımı kadrosuna seçilen Yiğit Abdullahoğlunun ribaunt kralı, Kutay Özerin asist kralı, 20 sayı ortalamasıyla oynayan Mustafa Özenin ise sayı kralı olduğunu duyurarak, takımın, bölge turnuvasında Kütahyayı temsil edeceğini kaydetti.
    
     Muhabir: Hadi Şengül / Sedat Gök
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Kütahyadan kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER