Kütahyadan kısa kısa

Kütahyadan kısa kısa -Kanserde Güncel Tedavi Yöntemleri söyleşisi


KÜTAHYA (A.A) - Tavşanlı Belediyesi ile Acıbadem Eskişehir Hastanesi Kanser Haftası dolayısıyla Kanserde Güncel Tedavi Yöntemleri konulu söyleşi düzenledi.
     Tavşanlı Belediyesi Kültür Sarayında gerçekleştirilen söyleşi de Acıbadem Eskişehir Hastanesi Onkoloji Uzmanı Doç. Dr. Murat Dinçer, sunum yaparak katılımcılara kanserin nedenleri ve korunma yöntemlerini anlattı. Tüm tedavilerde Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) katkısının dünya standartları üzerinde olduğunu belirten Doç. Dr. Dinçer, kansere neden olabilecek etkenlerden bazılarının düzensiz diyet, sigara, mesleki etkenler, alkol, çevre kirliliği, yiyeceklerdeki katkı maddelerinin olduklarını bildirdi.
     Doç. Dr. Dinçer, söyleşinin ardından katılımcıların sorularını cevapladı.
     Tavşanlı Belediye Başkanı Mustafa Güler de yaptığı konuşmada, bu tür rahatsızlıkların bir ceza yöntemi değil, imtihan dünyasındaki sınavlar olduğu inancını taşıdığını bildirdi.
    
     -DPÜde ebru sanatı etkinliği
    
     (Fotoğraflı)
    
     Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Geleneksel Türk El Sanatları Topluluğu öğrencileri tarafından, ebru sanatı etkinliği düzenlendi.
     Ebru Sanatının uygulamasını gösteren Yrd. Doç. Dr. Pınar Yazkaç, DPÜ Merkez Kütüphane giriş katında sanat hakkında bilgiler verdi.
     Sanatın, 11. yüzyılda İpek Yolu ile Anadoluya geçtiğini, Osmanlı döneminde de değerini bulduğunu ve oradan da Avrupadaki ülkeleri ziyaret ettiğini belirten Yazkaç, sanatın insana dair olduğunu, felsefesinde karşılıklı denge ve saygı olduğunu bildirdi.
     Sanatı tanıtma ve gösterme etkinliği, öğrencilerin katılımları ve ebru yapımıyla sone erdi.
    
     Muhabir: Mustafa Güngör
     Yayıncı: Doğan Sarıtaş
<< Önceki Haber Kütahyadan kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER