Kütahyaya tahsis edilen 6 ambulans hizmete

Kütahyaya tahsis edilen 6 ambulans hizmete girdi


KÜTAHYA (A.A) - Kütahya Sağlık Müdürlüğü emrine verilmek üzere Sağlık Bakanlığınca alınan 4 ambulans ile İl Özel İdaresinin aldığı iki ambulans, törenle hizmete girdi.
     Vali Kenan Çiftçi, İl Sağlık Müdürlüğü bahçesinde düzenlenen törende, 4 ambulansın geçen hafta Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından kendilerine teslim edildiğini söyledi.
     İl Özel İdaresince satın alınan iki ambulansın da İl Sağlık Müdürlüğüne teslim edildiğini belirten Çiftçi, şöyle konuştu:
     Daire müdürleriyle yaptığımız toplantıda, İl Sağlık Müdürümüz 16 ambulansa ihtiyaç duyulduğunu söylemişti. Milletvekillerimiz, Yarısını siz alırsanız kalan yarısını da biz verelim dedi. Bu tür destek, çaba ve gayretler olursa ihtiyacımız olan diğer ambulanslar da gelir. İlçelerin de bütün ihtiyaçları bu vesileyle karşılanmış olur. Sadece İl Özel İdaresinin sağlık alandaki yatırımlarına baktığımızda 2009-2013 yıllarında 318 bin lira harcanarak 5 ambulans alınmış. Yine 2004-2012 yıllarında da yaklaşık 2 milyon 302 bin lira harcanarak 13 ambulans, bir Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) aracı, 3 minibüs ve ayrıca sağlık ocaklarının bir kısmının da yapımı ve onarımı gerçekleştirilmiş. Bütün bunlar olurken tabi ki, eskiye göre daha iyiyiz ama bu yetmez. İnşallah sağlık adına, hepimiz adına, insanlık adına bunların daha fazla yapılmasını el birliğiyle gerçekleştireceğiz.
    
     -Ambulans sayısı 11 yılda 9dan 49a yükseldi-
    
     İl Sağlık Müdürü Dr. Erkan Gaygısız da hizmete alınan 6 ambulanstan birinin, obezite ve yoğun bakım hizmetlerinde kullanılacağını anlattı.
     Kütahyada 112 Acil Servisin, 1998 yılında 4 doktor, 10 yardımcı sağlık personeli, 5 şoför ve iki ambulansla faaliyete başladığı bilgisini veren Dr. Gaygısız, şunları kaydetti:
     Şu anda vatandaşın ayağına doktoruyla beraber tam donanımlı ambulans gidiyor. Bir hava ambulansı hasta getiriyor, bir hava ambulansı hasta götürüyor. 2002de 4, 2012de 20 olan Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu sayımız, bu yıl 21e yükseldi. 2002de 9 olan ambulans sayımız 2012 sonunda 43e, bu 6 ambulansla 49a yükseldi. 2002de taşıdığımız yıllık vaka sayısı 2 bin 581 iken 2012 sonu itibariyle 27 bin 526 oldu.
     Daha sonra, Çiftçi ve Gaygısızın yanı sıra AK Parti Kütahya milletvekilleri Hasan Fehmi Kinay ve Vural Kavuncu, İl Genel Meclisi Başkanı Seyit Ömer Durmuş, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Salih Akkaya, Kütahya Belediye Başkan Yardımcısı Halil Toklu, Kütahya Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Dr. Mithat Ekici, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Emin Sarıkaya tarafından birlikte kurdele kesilerek, ambulanslar hizmete alındı.
     Törene, daire müdürleri, sivil toplum kuruluşlarını temsilcileri ve sağlık çalışanları katıldı.
    
     Muhabir: Sedat Gök
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Kütahyaya tahsis edilen 6 ambulans hizmete Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER