Kütahya Belediyesinde yemek yardımı tartışmaları

Kütahya Belediyesinde yemek yardımı tartışmaları -Bem-Bir-Sen Şube Başkanı Yaman: Yemek yardımının kartlı veya kuponlu sistemle yapılmasında, hiçbir yasal engel söz konusu değildir


KÜTAHYA (A.A) - Belediye ve Özel İdare Çalışanları Birliği Sendikası (Bem-Bir-Sen) Kütahya Şube Başkanı Yılmaz Yaman, belediyede çalışanlara yönelik, yemek yardımının kartlı veya kuponlu sistemle yapılmasında, hiçbir yasal engelin olmadığını bildirdi.
     Yaman, yaptığı yazılı açıklamada, 31 Ekimde yemek yardımının şeklinin değiştirilmesiyle ilgili Kütahya Belediyesindeki 185 çalışanın imzalı tepkilerini belediyeye ilettiklerini ifade etti.
     Bu imzalı müracaatların ve Sayıştay Temyiz Kurulu kararlarının belediye tarafından dikkate alınmadığını iddia eden Yaman, şunları kaydetti:
     Kütahya Belediyesi çalışanları olarak eskiye dönülmesini kesinlikle istemiyoruz. Yemek yardımının kartlı veya kuponlu sistemle yapılmasında, hiçbir yasal engel söz konusu değildir. Bu konunun sorunsuz bir şekilde çözülmesi için yaptığımız tüm girişimler maalesef olumsuz sonuç vermiştir. Sendika üyelerimiz ve çalışanlarımız adına belediye yönetimini, getirmek istedikleri sistemden vazgeçmeye, çalışanların taleplerini dikkate almaya davet ediyoruz. Bu davetimize belediye personelinin rahatsızlığını giderecek yaklaşım gösterilmesini bekliyoruz. Bu yaklaşım, gösterilmediği takdirde belirlenmiş olan eylem planımızı, periyodik olarak uygulayacağımızı üyelerimize ve kamuoyuna saygıyla duyuruyoruz.
    
     Muhabir: Hadi Şengül
     Yayıncı: Deniz Açık
<< Önceki Haber Kütahya Belediyesinde yemek yardımı tartışmaları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER