Kütahya İl Genel Meclisinde bütçe görüşmeleri

Kütahya İl Genel Meclisinde bütçe görüşmeleri -İl Genel Meclisi Başkanı Durmuş: 2013 yılı için Encümen tarafından değerlendirilen ve 50 milyon lira olarak öngörülen bütçe, Meclisimize idare teklifi olarak sunuldu (Fo


KÜTAHYA (A.A) - Kütahya İl Genel Meclisi Başkanı Seyit Ömer Durmuş, 2013 yılı için Encümen tarafından değerlendirilen ve 50 milyon lira olarak öngörülen bütçenin, Meclise idare teklifi olarak sunulduğunu bildirildi.
     Durmuş, yaptığı yazılı açıklamada, bu yılın bütçesini, geçen yıl kasım ayında 42 milyon lira olarak kabul ettiklerini, daha sonra 5 milyon lira ek bütçeyle 47 milyon liraya bağladıklarını belirtti.
     Bu yılın bütçesinin yüzde 28ini cari giderler, yüzde 72sini ise yatırım bütçesi olarak planladıklarını, Milli Eğitim başta olmak üzere kurum müdürlüklerine gerekli ödeneklerin ayrıldığını ve her kurumun ayrılan ödeneği kendi görev alanları içinde yatırıma dönüştürdüğünü ifade eden Durmuş, şöyle devam etti:
     İl Özel İdaresi olarak başta Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü olmak üzere birim müdürlüklerimizin görev alanlarına göre ayrılan çeşitli oranlardaki bütçe, Meclis üyelerinin ve ilçe kaymakamlarının beraberce yaptığı alan çalışması ve ilgili yatırım müdürlüklerimizin ortak görüşleri doğrultusunda geçen mart ve nisan aylarında Meclisimizce kabul edilen programların yıl boyunca takibi yapıldı, yüzde 95e varan oranda programlar tamamlandı. Sadece yol programında eksik kalan yüzde 5lik onarım, stabilize, sıkıştırma ve yama işlerindeki çalışmalar devam ediyor. Sulamada ise programların bir kısmı yıllara sari, bir kısmı da yıl içinde bitirildi. Kalan programlar devam ediyor. Köylere Hizmet Götürme Birlikleri aracılığıyla yürütülen köy içi yatırımlar genelde bitirildi. KÖYDES yatırımlarında ise yolların tamamı bitirildi. İçme suyunda ise yüzde 90ı tamamlandı. Kalan işlerde çalışmalar devam ediyor.
    
     -Bütçe miktarı bu ay sonuna kadar kesinleştirilecek-
    
     Durmuş, gelecek yılın bütçesine ilişkin çalışmalarının, bu ay yapılacak toplantılarla tamamlanacağı ve bütçenin belirleneceği bilgisini verdi.
     Bütçe görüşmelerinin başladığına işaret eden Durmuş, şunları kaydetti:
     2013 yılı için Encümen tarafından değerlendirilen ve 50 milyon lira olarak öngörülen bütçe, Meclisimize idare teklifi olarak sunuldu. Encümen tarafından Meclise sunulan bütçe, kasım ayının ilk iş gününde Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edilip, komisyonumuz taslak bütçenin her bir kalemini kendilerinin hizmet alanlarıyla ilgili kurum müdürleri ve İl Özel İdaresi birim müdürleriyle ayrı ayrı istişare ederek, tartışarak son şeklini verip komisyonda kabul ederek Meclise getirecek. Meclisimiz, komisyonca kabul edilen bütçe üzerinde belirlenen zaman dilimi içinde tartışıp son şeklini vererek, 20 iş günü çalıştıktan sonra bu ay sonu itibariyle 2013 yılı bütçesini karara bağlayacak.
    
     Muhabir: Hadi Şengül / Sedat Gök
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Kütahya İl Genel Meclisinde bütçe görüşmeleri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER