Kütahya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri

Kütahya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Ekici: -Müftülüğümüzle işbirliği içerisinde, din görevlilerimizden alacağımız destekle hastalarımıza moral vermek istiyoruz


KÜTAHYA (A.A) - Kütahya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Mithat Ekici, Müftülüğümüzle işbirliği içerisinde, din görevlilerimizden alacağımız destekle hastalarımıza moral vermek istiyoruz dedi.
     Ekici, hastanelerde görev yapan moral terapistleriyle yaptığı toplantı sonunda yaptığı açıklamada, hastanelerde moral terapisi ve iyileştirici mizah adı altında bir uygulama başlattıklarını bildirdi.
     Uygulamanın amacının hastanelerde uzun süre tedavi gören hastaların moral seviyelerini yüksek tutmak amacıyla gerçekleştirdiklerini belirten Ekici, şunları kaydetti:
     Hastalarımızın kaygılarını en aza indirebilmek, sıkıntılarını ve mutsuzluklarını giderebilmek için başlatılan çalışma yaklaşık 2 aydır devam etmekte. Bu süre içerisinde hastalarımıza yönelik ziyaretler gerçekleştirilmekte, hastanelerde sosyal etkinlikler düzenlenmektedir. Özellikle çocuklara ve çocuk servislerine yönelik oyuncak, kitap ve resimlendirme çalışmaları da Çocuk Dostu Hastaneler projesi ile birlikte yürütüldü. Hastalarımıza hastanede kaldıkları süre içerisinde tıbbi uygulamaların en iyisini ve en üstün teknoloji ile sunmayı hedeflerken moral terapisi ve iyileştirici mizah konusunu da önemsiyoruz. Hastalara misafir gözü ile bakmanın yanı sıra onların moral seviyelerinin yüksek tutulmasının tıbbi tedavi sürecine olumlu etki yaptığını düşünüyoruz. Arkadaşlarımız bu konuda gerçekten iyi çalışıyorlar. Önümüzdeki günlerde de bu çalışmaların meyvesini alacağız. Hastanelerimizde düzenlenen sosyal etkinlikler, ziyaretler ve uygulamalar bunu gösteriyor. Hastalarımıza yönelik etkinliklerimizde yeni uygulamalar daha başlatmak niyetindeyiz. Müftülüğümüzle işbirliği içerisinde, din görevlilerimizden alacağımız destekle hastalarımıza moral vermek istiyoruz. Ayrıca Milli Eğitim Müdürlüğü ile iletişimli olarak gerçekleştirmek istediğimiz bir diğer proje, öğrenciler içerisinden gönüllü olarak hastalarımızı ziyaret etme, onlara kitap okuma gönüllüsü olan çocuklarımızı hastalarla buluşturmak. İki yönlü fayda sağlayacak bu proje ile hem hastalarımız hoşnut olacak hem de çocuklarımızın okuma alışkanlıkları pekişecek.
    
     Muhabir: Hadi Şengül
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Kütahya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER