Kütahya Orman Bölge Müdürlüğü

Kütahya Orman Bölge Müdürlüğü -Emetteki depo ve yangın ilk müdahale ekip binaları yenilendi


KÜTAHYA (A.A) - Kütahya Orman Bölge Müdürlüğü, Emet ilçesinde depo ve yangın ilk müdahale ekip binalarını yeniledi.
     Orman Bölge Müdürü Kenan Eryiğit, yaptığı yazılı açıklamada, Emet Orman İşletme Müdürlüğüne bağlı orman emvali satış deposunda yer alan idare binası ve yangın ilk müdahale ekip binasının, geçen yıl aktarılan büyük onarım ödeneğiyle baştan sona yenilendiğini bildirdi.
     Tüm yangın kuleleri, ilk müdahale ekip binaları ve idare binalarını, teşkilata ve personele yakışır, daha üst standartlarda hizmet verilebilecek alanlar haline getirmeyi hedeflediklerini belirten Eryiğit, şöyle devam etti:
     Emetteki orman emvali satış deposu, Emet Orman İşletme Müdürlüğünün tek deposudur. Ayrıca 125 bin metreküp endüstriyel emval kapasitesiyle Türkiyenin en büyük deposu olarak yerini almaktadır. Teşkilatımızın imaj ve fonksiyonları bakımından uygun olmayan depo idare binası baştan sona yenilenmiştir. Yenilenen idare binasıyla depoda görev yapan personelin tüm ihtiyaçları karşılanacağı gibi, depoya gelen müşterilerimiz için dinlenme odaları ve çay salonu yapılarak hizmet kalitesinin artırılması amaçlanmıştır. Böylelikle teşkilatımızın dışarıya karşı imajı daha da güçlenecektir. Emeği geçen bütün arkadaşlarıma teşekkür ederim.
    
     -Öğrencilere Orman Hayattır broşürleri dağıtıldı-
    
     Eryiğit, ilk ve orta dereceli okullarda, 2012-2013 eğitim öğretim yılının birinci döneminin sona ermesinden dolayı öğrencilere Orman Hayattır başlıklı broşürler dağıtıldığını belirtti.
     İl merkezi ile Domaniç, Emet, Gediz, Simav, Tavşanlı ilçelerinde dağıtılan broşürlerle toplumun en genç ve dinamik kesimini oluşturan öğrencilere orman sevgisi ve önemini aşılamanın yanı sıra ormanların korunması yönünde onları harekete geçirilmesinin hedeflendiğini duyuran Eryiğit, şunları kaydetti:
     İl merkezinde Kılıçarslan Anadolu Lisesinde yapılan karne dağıtım töreninde öğrencilere bir farklılık yaşatıldı. Karneleriyle beraber aldıkları Orman Hayattır broşürünü inceleyen öğrencilerin mutluluğu, törene renk kattı. Kütahyada geçen yıl 9 milyon fidan dikildi. Bu gururu öğrencilerle paylaşmaktan mutluyuz. Son nehir kuruduğunda, son ağaç kesildiğinde, son balık tutulduğunda, paranın yenmeyen bir şey olduğu anlaşılacaktır diye bir Kızılderili atasözü var. Gelecekte bizi neyin beklediği bu sözle çok iyi anlatılıyor. Bu atasözündeki olumsuzlukların yaşanmaması için istisnasız her bireyin elinden geleni yapması gerekiyor.
    
     Yayıncı: Sedat Gök
<< Önceki Haber Kütahya Orman Bölge Müdürlüğü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER