Kütahyalı iş adamlarından Makedonyaya ziyaret

Kütahyalı iş adamlarından Makedonyaya ziyaret -Kütahya Valisi Çiftçinin de aralarında bulunduğu 44 kişilik heyet, Makedonyada yatırım imkanlarıyla ilgili yetkililerden bilgi aldı


KÜTAHYA (A.A) - Kütahya Valisi Kenan Çiftçinin de aralarında bulunduğu Kütahya Ticaret Odası yöneticileri ve üyelerinden oluşan 44 kişilik heyet Makedonyada birtakım ziyaretlerde bulundu.
     Makedonya-Türkiye Ticaret Odasının organizasyonunda düzenlenen toplantıya katılan heyet, ülkedeki iş olanakları hakkında yetkililerden bilgi aldı. Türkiyenin Üsküp Büyükelçiliği Ticaret Başmüşaviri Şenol Türkyılmaz, Türk şirketlerinin ülkeye büyük ilgi gösterdiğini söyledi.
     Toplantıya katılan heyeti Makedonyada yatırım yapmaya davet eden Türkyılmaz, "Makedonyada ticaret ve yatırım anlamında ciddi bir fırsat yakalanabilir" diye konuştu.
     İki ülke arasındaki ticari ve ekonomik altyapının tamamlandığını kaydeden Türkyılmaz, "Sıfır gümrükle ürünlerinizi satabilme imkanına sahipsiniz. Burada ürettiklerinizi de Avrupa pazarına satabilirsiniz. Ayrıca iş gücü ve enerji maliyetlerinin düşük olması sebebiyle de masraflar ciddi anlamada düşük" diye konuştu.
     Makedonyanın bölgede adeta "dağıtım istasyonu" olduğunu söyleyen Makedonya-Türkiye Ticaret Odası Başkanı Eyüp Kahveci ise, "Avrupaya mal satan birisi için burada üretim yapmak Türkiyede üretim yapmakla kıyaslandığında yüzde 15 ile yüzde 35 arasında daha ucuz" dedi.
     Kahveci, ülkedeki vergi mevzuatının, ham maddeye erişimin ve iş gücünün ucuz olmasının buradaki üretim maliyetini düşürdüğünü ifade etti.
     Kütahyadan gelen heyet, Makedonyadaki diğer şehirleri de ziyaret ettikten sonra Kosovaya geçecek.
    
     Muhabir: Mürteza Sulooca - Kayhan Gül
     Yayıncı: Ömer Çetres
<< Önceki Haber Kütahyalı iş adamlarından Makedonyaya ziyaret Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER