Kutlu Doğum

Kutlu Doğum -Diyanet İşleri Başkanı Yardımcısı Yılmaz: "Yeryüzünde insan adıyla anılan her varlığın, dili, dini, rengi, kabiliyeti, etnik aidiyeti, memleketi, ailesi ne olursa olsun onurlu olduğunu değerli olduğunu, saygıya layık ol


NİĞDE (A.A) - Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz, "Yeryüzünde insan adıyla anılan her varlığın, dili, dini, rengi, kabiliyeti, etnik aidiyeti, memleketi, ailesi ne olursa olsun onurlu olduğunu değerli olduğunu, saygıya layık olduğunu paylaşmak üzere yollara düştük" dedi.
     Niğde İl Müftülüğünce hazırlanan "Kutlu Doğum" programı Niğde Üniversitesi Beden Eğitimi Ve Yüksek Okulu (BESYO) Kapalı Spor Salonunda yapıldı. Saygı duruşu ve İstiklal marşı ile başlayan programda, Kuran-ı Kerim ve Mevlid-i Şerif okundu.
     Yılmaz, burada yaptığı konuşmada, bütün güzellikleri Mekkeli bir yetimden (Hz. Muhammed) öğrendiklerini belirterek, Mekkeli yetimin insanlığı düştüğü bataklıktan kurtarıp çıkaran ve onlara insan olmanın onurunu öğreten insan olduğunu kaydetti.
     İnsanlığın yalnızlaştığı, insanların kalabalıklar arasında yalnızlığa mahkum olmaya başladığını vurgulayan Yılmaz, "Kadınların şiddete maruz kaldığı, çocukların ihmale uğradığı, yaşlıların huzur evlerine terk edilmeye başlanarak onurlarının rencide edildiği bir dönemin yaşandığı için Efendimizin 14 asır önce cahiliye toplumuna kazandırdığı insan onuru düşüncesini, yeniden toplumun önüne koymak istedik" dedi.
     Allahın Rasulünün (SAV) hepsine onurlarını iade ettiğinin altını çizen Yılmaz, şöyle devam etti:
     "Biz de bu yıl Diyanet İşleri Başkanlığı olarak, yeryüzünde insan adıyla anılan her varlığın, dili, dini, rengi, kabiliyeti, etnik aidiyeti, memleketi, ailesi ne olursa olsun, onurlu olduğunu değerli olduğunu, saygıya layık olduğunu paylaşmak üzere yollara düştük. Bu onur bu saygınlık bizim insanlara bahşettiğimiz bir şey değil, bu onur bu saygınlık yüce Yaratanın, doğuştan herkesin fıtratına mayasına koyduğu ve bu dünyaya gönderdiği onurdur" diye konuştu.
     Niğde Valisi Alim Barut ise, insanın insanlığın ihtiyacı Peygamber Efendimizi anlamak ve tanımaktan geçtiğini kaydederek, "Ne kadar iyi anlar, anladığımızı hayatımıza ne kadar iyi tatbik edersek hem dünyada hemde ahirette mutlu olacağımızı ve huzura kavuşabileceğimizi hepimiz biliyoruz. Bu gerçek 15 asırdır böyleydi, bugünde böyle bundan 15 asır sonrada böyle olacak. Bu günlerde birlik ve beraberliğe insanların birbirini anlamasına çok ihtiyacımız var. Peygamber efendimizin mübarek dişini kıracak kadar ağzından kan getirecek kadar taşladıkları halde onlardan gelecek nesilleri düşünerek, affettiği Allaha nasıl yalvardığını biliyoruz. Bizde artık geçmişi bir tarafa bırakıp tamamen geleceğe bakıp birbirimizle kucaklaşmamız, dinlememiz ve anlamamız gerekir" diye konuştu.
     Niğdede ilk defa bu yıl tüm sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte coşkuyla kutlanan "Kutlu Doğum" etkinliği, İl Müftüsü Hasan Çınar duası ile sona erdi.
    
     Muhabir: Betül Abbak
     Yayıncı: İsmail İçer

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER