Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri

Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri -Manisa Müftüsü Cihan: "Bize en güzel örnek peygamber efendimizin hayatıdır. İnsan onuru ancak sünnetlere bağlı kalmakla hayatta kalır"


MANİSA (A.A) - Manisa Müftüsü Sinan Cihan, "Bize en güzel örnek Peygamber Efendimizin hayatıdır. İnsan onuru ancak sünnetlere bağlı kalmakla hayatta kalır" dedi.
     Gölmarmara ilçesinde Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla "Peygamberimiz ve İnsan Onuru" temalı program düzenlendi.
     Belediye Düğün Salonunda düzenlenen, halkın büyük ilgi gösterdiği programda saygı duruşu ve İstiklal Marşının ardından Kuran-ı Kerim ve meali görevli imam hatip tarafından katılımcılara okundu.
     Gölmarmara Müftüsü Mesut Harmancı, burada yaptığı konuşmada Diyanet İşleri Başkanlığının bu yıl kutlamalar için "Peygamberimiz ve İnsan Onuru" konusunu belirlendiğini anımsattı.
     Harmancı, "Kuranı Kerim, varlıkların en şerefli yaratılanın insan olduğunu belirtmiştir. Bu sebeple insanımızın onurunu, haysiyetini ve kişiliğini hem korumalı hem de saygı duymamız gerekir" dedi.
     Manisa Müftüsü Sinan Cihan da Hz. Muhammetin adını ve sevgisini, duymayan, hissetmeyen gönüllere ulaştırmak gerektiğini belirterek, "Onun sevgisini, büyüklüğünü ve mükemmelliğini bütün sinelere duyurmalı. Peygamber sevgisiyle yetişen nesiller oluşturmalıyız. Bize en güzel örnek Peygamber Efendimizin hayatıdır. İnsan onuru ancak sünnetlere bağlı kalmakla hayatta kalır" diye konuştu.
     Konuşmaların ardından Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında ilçede düzenlenen yarışmalarda dereceye girenlere ödülleri verildi.
     Etkinliğe katılan vatandaşlara ayrıca Gölmarmara Müftülüğü tarafından karanfil, Kuran-ı Kerim ve ilmihal dağıtıldı.
    
     Muhabir: Muammer Kökcüoğlu
     Yayıncı: Nevbahar Kabaklı
<< Önceki Haber Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER