Kutlu Doğum Haftası

Kutlu Doğum Haftası -MHP Bilecik Milletvekili Bahattin Şeker: -"Türk milletinin, Peygamber Efendimize duyduğu kadar saf ve temiz, aşk derecesinde bağlı bir sevgiye şahit olunmamıştır"


BİLECİK (A.A) - MHP Bilecik Milletvekili Bahattin Şeker, Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla yayımladığı mesajında, Türk milletinin Hz. Muhammede duyduğu kadar saf ve temiz, aşk derecesinde bağlı bir sevgiye şahit olunmadığını belirtti.
     Şeker, mesajında, Hazreti Muhammedin, insanlığın var oluş gayesini kendi yaşamıyla en aydınlık biçimde gösterdiğini ifade ederek, şunları kaydetti:
     "Niyazım odur ki, Yüce Allahın sevgilisi ve son peygamberi, iki cihanın serveri, Efendimiz Hazreti Muhammedin doğumuna tekabül eden bugünlerde, Peygamber Efendimizin şefaatine nail olmak nasip olur."
     İnsanlığın buhranlar ve bunalımlar yaşadığı, cehaletin, şiddetin ve gafletin her kıtada kol gezdiği, vicdanın, merhametin ve adaletin zedelendiği günümüzde, Onun hayatından, sünnetinden ve ahlakından her bir müminin dersler çıkarması gerektiğini vurgulayan Şekerin mesajı şöyle:
     "İnsanlığın ruh dünyasının çölleşmeye yüz tuttuğu bu zamanda, muhtaç olduğu iman ve ahlak ummanı yalnız ve ancak Efendimiz Hazreti Muhammedde, Onun bıraktığı yüksek idrakte, Onun ehli-beytinde ve ashabında, onun yolunda yürüyen ve milletimizin ruhunu yoğuran erenlerdedir. Türk milletinin Peygamber Efendimize duyduğu kadar saf ve temiz, aşk derecesinde bağlı bir sevgiye şahit olunmamıştır. Peygamberimizin her adı geçtiğinde elini kalbine götürüp, sevgisini her seferinde tescilleyen başka bir millet var mıdır- Böylesi aşk derecesinde bir iman, milletimize mahsustur. Kutlu Doğum geleneği de, Peygamberimize duyduğumuz muhabbetin, Onu anlamanın, yolunda yürümenin, gözyaşıyla mutluluğu birleştirip, Ona dair bir hatırayla kalpleri doldurmanın bir misalidir ki, bu da aziz milletimize mahsustur. Kutlu Doğum vesilesiyle, bir kez daha Peygamber Efendimizin iman ve idrak deryasında bir damla olabilmeyi, bugünler vesilesiyle hatalarımızı ve eksiklerimizi gözden geçirip manevi huzura erişebilmeyi temenni ediyorum."
    
     Muhabir: Mesut Tankulu
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Kutlu Doğum Haftası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER