Kutlu Doğum Haftası

Kutlu Doğum Haftası -Bolvadinde "Peygamber Sevgisi" başlıklı etkinlik yapıldı


AFYONKARAHİSAR (A.A) - Bolvadin Cirit Şehit Ali Duman İlköğretim Okulunun öğrencileri tarafından Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla "Peygamber Sevgisi" başlıklı etkinlik yapıldı.
     AK Parti Kütahya Milletvekili İdris Bal, okul bahçesindeki etkinlikte yaptığı konuşmada, Türk milletinin, tarihi boyunca Hazreti Muhammedin doğum yıl dönümlerini büyük bir coşkuyla kutladığını bildirdi.
     Bal, şöyle konuştu:
     "Bizler iyiyi kötüden ayırt etmeyi, birbirimizi sevmeyi, ahlakın güzelliklerini, dürüstlüğü, doğruluğu, insana saygının en yücesini, şefkat ve merhametin sınır tanımayan boyutunu, kısaca her şeyin en iyisini ve en güzelini, o rahmet Peygamberinin tebliğ, tavsiye ve uygulamalarından öğrendik."
     AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Halil Ürün de Türk insanının, dünyanın neresinde olursa olsun Hazreti Muhammed ile ilgili bir etkinliğe koşarak gelerek ona olan sevgisini her fırsatta gösterdiğini söyledi.
     Geçen hafta, Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmezin de katılımıyla Belçikada Hazreti Peygamberi anma etkinliği düzenlendiğini hatırlatan Ürün, şunları kaydetti:
     "40 bin kişinin yaşadığı bir ilçeye 15 bine yakın kişi bu programa katılmak için çevreden geldi ve salon bu kalabalığı almadı. Nihayetinde salonun dolması nedeniyle Belçika polisi insanların ilçeye girmesine izin veremedi. Türkiyede olduğu gibi Belçikada da insanlarımız, Peygamberimizi anmak için düzenlenen programa yoğun bir ilgi gösterdi ki bu da ona duyulan sevginin göstergesidir."
     Programda öğrenciler tarafından şiirler, ilahiler okundu. "Muhammede Gel" adlı oratoryo da yoğun ilgi gördü. Veda Hutbesinin toplu olarak okunduğu programda, zaman zaman duygulu anlar yaşandı.
     Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere protokol üyeleri tarafından hediyelerinin verilmesiyle sona eren etkinliğe, Bolvadin Kaymakamı Osman Nuri Canatan, Garnizon Komutanı Jandarma Üsteğmen Çağlar İlden, Belediye Başkanı Nazmiye Kılçık, Cumhuriyet Başsavcısı İlyas Yavuz, Emniyet Müdürü İsmail Terzi, AK Parti İlçe Başkanı Musa Pektaş ile vatandaşlar katıldı.
    
     Muhabir: Burak Aydın / Canan Tükelay
     Yayıncı: Sedat Gök
<< Önceki Haber Kutlu Doğum Haftası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER