Kutlu Doğum Haftası

Kutlu Doğum Haftası -Kırşehirde Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri mehter takımı konseri ve pilav ikramı ile başladı -İl Müftüsü Balık: "Hz. Muhammedi sadece mevlitle anmak yetmez. Camilerde, salonlarda, meydanlarda konferans v


KIRŞEHİR (A.A) - Kırşehir Müftüsü Mustafa Balık, Hazreti Muhammedi sadece mevlit programları ile değil, camilerde, salonlarda, meydanlarda konferans ve panellerle anmaya çalıştıklarını söyledi.
     Kırşehirdeki Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri, Ahi Meydanındaki Kırşehir Belediyesi Mehter Takımının konseri ve pilav ikramı ile başladı.
     İl Müftüsü Mustafa Balık, meydanda düzenlenen etkinlikte yaptığı konuşmada, Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfının 1989 yılında başlattığı Kutlu Doğum Haftasının bu yıl 24üncüsünün gerçekleştirildiğini belirtti.
     Alemlere rahmet olarak gönderilen Hazreti Muhammedi sevgi, kardeşlik, barış ve rahmet duygularıyla andıklarını ifade eden Balık, "İnsanlık, peygamber sevgisine, dün olduğu kadar, bugün de muhtaçtır. Barış ve huzur içinde yaşamanın anahtarı Peygamberimizin hayatında vardır. Hz. Muhammedi sadece mevlitle anmak yetmez. Camilerde, salonlarda, meydanlarda konferans ve panellerle, anlamaya ve anlatmaya çalışıyoruz" dedi.
     Mehter takımının konserinin ardından, bir hayırseverin katkısıyla meydanı dolduranlara Ahi Pilavı dağıtıldı.
    
     Muhabir: Aykut Aktaş
     Yayıncı: Abdullah Yıldız
<< Önceki Haber Kutlu Doğum Haftası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER