Kutlu Doğum Haftası

Kutlu Doğum Haftası -Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Yılmaz: -"Bu alemde onurla yaşamak için karşımızdakinin onuruna saygı göstermeye, onu onurlu kılmaya ihtiyacımız var" -"Başkalarının onuruyla uğraşmak yerine önce kendi onurumuzu


EDİRNE (A.A) - Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Hasan Kamil Yılmaz, "Bu alemde onurla yaşamak için karşımızdakinin onuruna saygı göstermeye, onu onurlu kılmaya ihtiyacımız var" dedi.
     Yılmaz, Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında Mimar Sinan Spor Salonunda düzenlenen "Peygamberimiz ve İnsan Onuru" temalı programda yaptığı konuşmada, serhat şehri Edirnede bugün bayram havası yaşadıklarını, birlik, beraberlik, kardeşlik ve dostluğun bu salonda sahnelendiğini belirtti.
     İnsanların karşısındaki insanın onuruna ve değerine saygı duyması gerektiğini ifade eden Yılmaz, şunları kaydetti:
     "Siz karşınızdaki insanın onurunu ne kadar yüceltirseniz, şahsi onurunuzu o kadar yüceltir ve değerli hale gelirsiniz. Karşınızdakinin onurunu ne kadar rencide ederseniz, ne kadar zarar verirseniz, birlikte kendi onurunuz da o kadar çöker. Bu alemde onurla yaşamak için karşımızdakinin onuruna saygı göstermeye, onu onurlu kılmaya ihtiyacımız var. Kibrimizle, kıskançlığımızla, fitnemizle başkalarını onursuzlaştıracak işler yaptığımız zaman önce kendimiz küçülür, kendimiz alçalırız. Başkalarının onuruyla uğraşmak yerine önce kendi onurumuzu koruyacak, dik duracak ve haysiyetimizle bu topraklarda kardeşçe yaşayacak bir barış ortamı tesis etmek gibi bir sorumluluğumuz olduğunu düşünüyoruz."
     Yılmaz, ülkede yaşayan tüm insanların birinci sınıf vatandaş olduğunu, dini, dili, ırkı, rengi ne olursa olsun Allah katında herkesin eşit olduğunu belirtti.
     "Allah insanlara iyilik yapmayı emrediyor" diyen Yılmaz, iyilik yaparken de karşıdaki insanın onurunu kırmamak gerektiğini belirtti.
     Edirne Valisi Hasan Duruer ise bu haftanın, insan onurunun yeniden yücelmesine ve korunmasına vesile olmasını diledi.
     Tüm dünyanın, Peygamber Efendimizin getirdiği ilkelere ihtiyacı olduğunu ifade eden Duruer, "Onun ilkelerinden uzaklaşan Müslümanların şu anki durumu ortadadır. Müslüman ülkeler maalesef birbirleriyle ittifak halinde değiller, Onun ilkelerine uymuyorlar. Uymadıkları için de kötü durumdalar. Bütün dünyanın, Onun getirdiği ilkelere ve ruha ihtiyacı var" diye konuştu.
     Konuşmalardan sonra program, Kuran-ı Kerim okunmasıyla devam etti.
     Çeşitli dallarda düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesinin ardından Bosna Hersekten gelen Fatih Sultan Mehmet Korosu konser verdi.
     Farklı enstrümanlarla ilahi ve yerel şarkıları seslendiren koroyu yaklaşık 10 bin kişi dinledi.
    
     Muhabir: Gökhan Balcı - Hakan Şahin
     Yayıncı: Erdal Turanlı
<< Önceki Haber Kutlu Doğum Haftası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER