Çözüm süreci

Çözüm süreci -Akil İnsanlar Güneydoğu Anadolu Bölgesi Heyeti, "Mardin Diller ve Dinler Korosu" tarafından 5 dilde verilen konseri izledi -Heyet Başkanı Ensaroğlu: "Epeyce mutluluk gözyaşları döktüm inşallah yakında gözyaşlar


MARDİN (A.A) - Akil İnsanlar Güneydoğu Anadolu Bölgesi Heyeti, "Mardin Diller ve Dinler Korosu"nun 5 dilde verdiği konseri izledi.
     Arasında imam, papaz, ev kadını ve öğretmenlerin bulunduğu 60 kişilik "Mardin Diller ve Dinler Korosu", turizm haftası etkinlikleri kapsamında, Atatürk Kültür Merkezinde, 5 dilde konser verdi.
     Koronun Türkçe, Arapça, Kürtçe, Süryanice ve Ermenice şarkı ve ilahi seslendirdiği konseri izleyen Yılmaz Ensaroğlu başkanlığındaki heyet, şarkılara eşlik etti.
     Etkinlikte konuşan Mardin Valisi Turhan Ayvaz, koronun ilk konserine akil insanlar heyetinin katılmasından mutluluk duyduklarını söyledi.
     Mardini bugün müzikle anlatmak istediklerini ifade eden Ayvaz, kentte birçok medeniyetin yaşadığını belirterek, "Biz bunu bugün müzikle anlatacağız. Koromuzu kurmamızın sebebi medeniyetler çatışmasını medeniyetler ittifakına çevirmek. Bu kapsamda büyük projelerimiz olacak. Ayrıca Yılmaz Erdoğanın bakışlarından korktum. Sanki koroyu kaptıracağız gibi bir hal var" dedi.
    
     -"Erdoğan, esprileri ile güldürdü"-
    
     Zılgıtlar ve alkışlar eşliğinde sahneye çıkan Yılmaz Erdoğan ise yaptığı esprilerle izleyicileri güldürdü. Erdoğan, Mardine yakışır çeşitlilikte ve Mardini anlatacak bir koro ile karşı karşıya olduklarını dile getirerek, kentte bulunmaktan mutluluk duyduğunu ifade etti.
     "Çeşitlilik ve kültürel mozaiğin, akil insanların anlatmak istediği şey" olduğunu vurgulayan Erdoğan, "Öyle değil mi akıllı insanlar" diye konuştu.
     Erdoğanın, "Diyarbakırda bir salona girdik. Bir abi vardı şöyle dedi: Hoş geldiniz akıllı insanlar Burada grubun en akılsızı benim. Diğerleri çok akıllılar. Burada olmaktan çok mutluyuz. Mardinde o kadar az bir sorunla karşılaştık ki hafif bir gezi oldu. Ayrıca ben et yemiyorum ama arkadaşlar bayağı yediler. Hala kuzu canlıydı" sözleri gülüşmelere neden oldu.
    
     -"Mutluluk gözyaşları döktüm"-
    
     Konser sonrasında basın mensuplarına açıklamada bulunan Heyet Başkanı Ensaroğlu ise farklı dillerde şarkılar söylerken mutluluk gözyaşlarını tutamadığını söyledi.
     Kentteki olumlu havanının tüm Türkiyeye yayılmasını arzu ettiklerini kaydeden Ensaroğlu şöyle konuştu:
     "Arkadaşlarımız farklı dillerden ilahiler farklı dillerden şarkılar söylerken herkesin yüzü gülüyordu ama ben epeyce mutluluk gözyaşları döktüm. İnşallah yakında gözyaşlarımız hep mutluluk gözyaşları olur. Yapmaya çalıştığımız şey de esasen bu. Farklı kimlikleri ile farklı din ve dinleri ile insanların bir arada huzur ve barış işinde yaşayabilmesi. Umut ediyorum ki Mardindeki özellikle bu gece hep birlikte solduğumuz hava, dalga dalga bütün Türkiyeye bütün milletimize yayılır. Herkes karşısındakine olumsuz duygularını tedavi etmiş olarak yarına uyanır."
     Ensaroğlu, geçmişte çok acılar çekildiğini şimdi ise korodaki çeşitliği gördüklerinde mutlu olduklarını ifade ederek, "Yıllarca yasaklanan varlığı inkar edilen dillerle hem de şu anda çoğu kamu görevlisi arkadaşımız çok da profesyonelce seslendirdiler. Vali Bey ev sahipliği, bir başka kamu görevlisi sunuculuğunu yapıyor. Bunlar bizim yıllarca önce yaşayabileceğimiz şeyler ancak geçmişte o kadar çok acılar çektik şimdi bunlar bizi çok mutlu ediyor. Normalde olması gereken de budur" diye konuştu.
    
     Muhabir: İbrahim Sincar / Aziz Aslan
     Yayıncı: İbrahim Uyar

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER