Kutlu Doğum Haftası

Kutlu Doğum Haftası


BİTLİS (A.A) - Bitlis Öğretmenler Derneğince (BÖDER) "Kutlu Doğum Haftası" etkinlikleri kapsamında düzenlenen siyer sınavının ilk kategorisi, Bitlis ve ilçelerinde yapıldı.
     Sınav Koordinatörü Nazdar Giriş, gazetecilere yaptığı açıklamada, Bitlislilerin büyük bir heyecanla beklediği sınavın ilk kategorisinin, bugün Bitlis merkez ve ilçelerinde yapıldığını söyledi.
     Sınavın ikinci kategorisinin yarın yapılacağını ifade eden Giriş, şöyle konuştu:
     "Her iki kategoride toplam 11 bin kişi sınava girecek. Vatandaşlarımız sınava büyük ilgi gösterdi. Sınav sonucunda dereceye girenlere araba ve umre ödül başta olmak üzere, peygamber efendimizin doğum yılı anısına 571 hediye dağıtılacak. Sınavda soruları, Sonsuz Nur adlı kitabın beş cildinden ikinci kitaptan çıktı. Bu coşkulu programı düzenleyerek, insanların peygamber efendimizin hayatını okumasına vesile olmaya çalıştık."
     Sınava girenlerden Yonca Çelik ise sınavda dereceye girmenin veya hediye almamasının önemli olmadığını belirterek, "Çok heyecanlıyım. Uzun süredir bu sınavı bekliyordum. Sınavdan iyi bir sonuç alacağıma inanıyorum" dedi.
     Yusuf Dura da okuduğu kitapta peygamber efendimizin çektiği sıkıntıları öğrendiğini dile getirerek, "Efendimizin bizim için yaptığı fedakarlıklara şahit oldum. Sınavda iyi derece yaparsam, hediye almak için sevinmeyeceğim. Efendimizin hayatını iyi okuduğum için sevineceğim" diye konuştu.
    
     Muhabir: Servet Taşdemir / Şener Toktaş
     Yayıncı: Berin Arslan Çetin
<< Önceki Haber Kutlu Doğum Haftası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER