Kütüphaneler Haftası

Kütüphaneler Haftası -Vali Coş: -İlimizde bu sene bin 500ü aşkın derslik yapacağız


ADANA (A.A) - Vali Hüseyin Avni Coş, il genelinde bu yıl bin 500ü aşkın derslik yapılacağını bildirdi.
     Vali Coş, Kütüphaneler Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen Okumayan Kalmasın etkinliğinde 1503 öğrenciye, 1503 eğitimci tarafından imzalanan kitapları dağıttı.
     Vali Coş, Seniha Çobanoğlu İlkokulunda yapılan dağıtım töreninde yaptığı konuşmada, yürütülen kampanyaların kitap okuma alışkanlığının kazandırılmasına ve bu alışkanlığın devamlı hale getirilmesine katkı sağladığını söyledi.
     Atatürkün gösterdiği çağdaş uygarlık düzeyinin üzerine bilgili, kültürlü insanlarla çıkılabileceğini belirten Coş, Bu yüzden eğitime, kültür ve sanata önem veriyoruz. Eğitimin sadece içeriğiyle değil aynı zamanda eğitim tesislerimizin mekanlarının da iyileştirilmesi için çalışmalarımızı yürütüyoruz dedi.
     Bu kapsamda Adanada bin 500 derslik açılacağını ifade eden Coş, sözlerini şöyle sürdürdü:
     Sayın Başbakanımızın talimatıyla, sayın bakanımızın gönderdiği ödenekle ilimizde bu sene bin 500ü aşkın derslik yapacağız. Bu derslikler Cumhuriyet tarihinde yapılan dersliklerin yaklaşık yüzde 12si düzeyinde. Yani bugüne kadar yapılan dersliklerin yüzde 12sini, biz bu sene gerçekleştireceğiz. Yani 80i aşkın okulumuzu eğitimin hizmetine vereceğiz. Eğitimdeki alt yapı eksikliğimizi, ihtiyacımızı daha kısa sürede karşılamak arzusundayız. Bu okulları hizmete soktuğumuzda eğitim ve öğretim hizmeti artacak. İnşallah bu eğitim çalışmalarını hem nitelik itibarıyla hem nicelik itibariyle, Adanamızda plakamıza yakışır bir şekilde en iyi düzeye çıkartmak için topyekun bir çaba ve çalışma içerisinde olacağız.
     Kampanya hakkında okul yöneticilerinden bilgi alan Vali Coş, bazı öğrencilerin kitaplarını imzaladı.
     Törenin ardından Coş, sınıfları gezerek öğrencilerle bir süre sohbet etti.
    
     Muhabir: Ömer Yıldız
     Yayıncı: Tevfik Işık
<< Önceki Haber Kütüphaneler Haftası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER