Lapsekide kadın çiftçiler yarıştı

Lapsekide kadın çiftçiler yarıştı


ÇANAKKALE (A.A) - Lapseki İlçe Tarım Gıda ve Hayvancılık Müdürlüğünce düzenlenen Kadın Çiftçiler Bilgi ve Proje Yarışmasına, 6 çiftçi kadın katıldı.
     Lapseki Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hatice Ceren, belediye düğün salonunda düzenlenen törende yaptığı konuşmada, dünyada ve Türkiyede, gerek beslenmede gerekse tarımsal ve hayvansal üretimde kadının önemli rol oynadığını söyledi.
     Tarlada, bağda, bahçede, ağılda ve ahırda hayvansal üretimin iş gücünü sağlayan kadının, aynı zamanda ev işleri, çocuk bakımını yaptığını da ifade eden Ceren, kadının aile beslenmesinde de önemli görev üslendiğini kaydetti.
     Ceren, Kadın çiftçi kimdir, sabah ezanıyla kalkandır kadın çiftçi. İneğin yemini hazırlayan ahırı temizleyendir, dik yamaçlarda toprağı bilek gücüyle kazıyan, ürünü yetiştirendir. Çocuklarına annelik, kocasına eşlik edendir kadın çiftçi dedi.
     Daha sonra jüri üyeliğini ziraat mühendisleri Vedat Seçilmiş, Cengiz Uyanık ile veteriner hekim İsmet Önerin yaptığı yarışmaya geçildi.
     Yeniceköy, Dumanlı, Subaşı, Şahinliden birer, Karamusalar köyünden ise 2 olmak üzere 6 kadının katıldığı yarışmada yarışmacılara, 20 soru yöneltildi.
     Karamusalar köyünden yarışmaya katılan Sabriye Gökçe birinci, Naciye Eroğlu ikinci, Dumanlı köyünden katılan Bahar Özgü ise üçüncü oldu.
     Yarışmanın birincisi Sabriye Gökçe, Çanakkalede düzenlenecek, Kadın Çiftçiler Bilgi ve Proje Yarışmasında, Lapsekiyi temsil edecek.
     Dereceye giren kadın çiftçilere, Lapseki Kaymakamı İsmail Ayhan Tavlı, Belediye Başkanı Gani Mehmet Ekim ve Çanakkale Ziraat Odası Başkanı İlhan Ulus, çeşitli hediyeler verdi.
     Törene, Tarım Kredi Balıkesir Bölge Müdür yardımcısı Yakup Kocabıyık, AK Parti İl Genel Meclis üyesi Eyüp Yılmaz, Lapseki Ziraat Odası Başkanı Sadık Özdem, Muhtarlar Derneği Başkanı Seyfettin Turan, MHP İlçe Başkanı Ali Koltuk ve vatandaşlar katıldı.
    
     Muhabir: Ercan Özçetin / Fikriye Susam Uyar
     Yayıncı: Haluk Yüksel
<< Önceki Haber Lapsekide kadın çiftçiler yarıştı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER