Limak Yatırım Yönetim Kurulu Başkanı Özdemir:

Limak Yatırım Yönetim Kurulu Başkanı Özdemir: -İskenderun Limanının uluslararası niteliğe ulaşması için altyapı çalışmalarını titizlikle yürütüyoruz


GAZİANTEP (A.A) - Limak Yatırım Yönetim Kurulu Başkanı Ebru Özdemir, İskenderun Limanının uluslararası niteliğe ulaşması için alt yapı çalışmalarını titizlikle sürdürdüklerini söyledi.
     Gaziantepte gazetecilerle bir araya gelen Özdemir, İskenderun Limanında 13 Marttan itibaren konteyner operasyonuna başladıklarını, bunun da hem maliyet hem de hız açısından bölge sanayicilere büyük katkı sağlayacağını belirtti.
     Bölgedeki sanayi kuruluşlarının artık daha hızlı ve düşük maliyetlerle ithalat ve ihracat yapabileceklerini ifade eden Özdemir, Burası Türkiye ve bölge için çok önemli. Bundan dolayı İskenderun Limanının uluslararası niteliğe ulaşması için altyapı çalışmalarını titizlikle yürütüyoruz. Çünkü işletmemiz transit ticaretteki önemini her geçen gün daha da artırmaktadır dedi. Özdemir, limanı devraldıkları günden bu yana hem bölge sanayicilerinin hem de Türkiyenin diğer bölgelerinde çalışmalar yapan firmaların işini kolaylaştırmak adına adımlar attıklarını kaydetti.
     Yurt dışından gelen ham maddelerin özellikle Gaziantep, Kahramanmaraş, Adana, Hatay, Şanlıurfa, Malatya ve Adıyaman gibi illerde yer alan fabrikalara daha hızlı ve düşük lojistik maliyetle ulaştırılabileceğini vurgulayan Özdemir, şöyle konuştu:
     Liman ayrıca, maden ve mermer ihracatı için konteynerle taşınma eğilimini artıracak. Başta Kuzey Irak olmak üzere lokasyonun sağladığı avantaj ile transit ticaretin artışına da büyük katkıda bulunacak.
     Limak İskenderun Uluslararası Liman İşletmeciliği A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Bacaksız da Türkiyenin 2023 yılı 500 milyar dolarlık ihracat hedefi hatırlatarak, bu süreçte önemli bir yer edinmek istediklerini ifade etti.
    
     Muhabir: Orhan Çiçek
     Yayıncı: Ahmet Caner Baysal
<< Önceki Haber Limak Yatırım Yönetim Kurulu Başkanı Özdemir: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER