Londra

Londra-2012 -1500 metre yarışında elemelerde 3üncülüğü elde eden Aslı Çakır Alptekin, yarı finalde koşacak


KÜTAHYA (A.A) - Kütahyada yetişen milli atlet Aslı Çakır Alptekin, Londra Olimpiyat Oyunlarında 1500 metre kadınlar elemelerinin birinci turunda 3üncülüğü elde ederek, yarı finalde koşmaya hak kazandı.
     İngilterenin başkenti Londrada devam eden olimpiyatların atletizm bölümünde, 1500 metre kadınlar yarışı elemelerinde, Kütahyada yetişip uluslararası alanda başarılar elde eden milli atlet Alptekin, Türk Milli Takımı formasıyla piste çıktı.
     Olimpiyat Stadında yapılan ve toplam 46 atletin katıldığı 1500 metre elemelerinde ikinci seride yarışan Alptekin, başarılı bir yarış çıkarıp 4:13.64 ile serisini 3üncü sırada tamamladı ve yarı finale çıktı. Alptekin, genel klasmanda en iyi dereceyi yapan 29uncu sporcu oldu.
     Son Avrupa Şampiyonasında Alptekin 4:05.31 ile altın madalya kazanmıştı.
     Kadınlar 1500 metre yarı finalleri 9 Ağustosta koşulacak.
    
     -Ülkemdeki insanlardan dua bekliyorum-
    
     Yarış sonrası TRT Spor kanalına açıklama yapan Alptekin, şu anda iyi durumda olduğunu söyledi.
     Rakiplerinin durumunu değerlendirdiğinde, kendisinin de onlarla aynı seviyede olduğunu ve madalya alabileceğine inandığını belirten Alptekin, şöyle konuştu:
     Burada elemeler bile final gibi geçiyor. Şimdi yarı finale yükseldim. Bu yarı finali de geçtikten sonra finalde Allah ne verdiyse koşup madalya almayı hedefliyorum. Sadece Aslı koşuyor ama ruh olarak bütün Türkiye burada. Madalya alırsak, Türkiye alacak. Madalya almayı çok istiyorum. Mübarek ramazan ayındayız. Ülkemdeki insanlardan dua bekliyorum. Bu yarı final elemesi taktik içinde geçti. Dış kulvara fazla çıkmak istemedim. Gücüm olduğunu hissettim. Acele etmedim ve son 100 metreye kadar kendimi tutup sonra yarı finale kalmaya çalıştım. Bunu da başardım.
     Artık eskisi gibi Türkler iyi başlayıp son anlarda geride kalmıyor, son anlarda öne geçiyorlar diyen Alptekin, finalde yarışarak Türkiyeye madalya kazandırmayı hedeflediğini sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Hadi Şengül
     Yayıncı: Sedat Gök

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER