Londra

Londra-2012 -Kütahyada yetişen milli atlet Aslı Çakır Alptekin, kadınlar 1500 metre finalinde altın madalya kazandı


KÜTAHYA (A.A) - Kütahyada yetişen, Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Beden Eğitim ve Spor Yüksekokulu (BESYO) mezunu milli atlet Aslı Çakır Alptekin, Londra Olimpiyatlarında atletizm kadınlar 1500 metre finalinde birinci olarak, Türkiyeye olimpiyatlar tarihindeki ilk altın madalyasını getirdi. Aynı yarışta ikinciliği, diğer Türk sporcu Gamze Bulut elde etti.
     Olimpiyat Stadında yapılan kadınlar 1500 metre finalinde Aslı Çakır Alptekin 4:10.23lük derecesiyle birinci olurken, Gamze Bulut da 4:10.40 ile ikinci sırayı elde etti.
     Yarışın başlamasıyla Gamze Bulut ve Aslı Çakır Alptekin, öndeki grupta yer aldı. Gamze Bulut, ilk 400 metreyi lider geçerken, Aslı Çakır Alptekin de ilk 5 içinde koştu.
     Son tura da Gamze Bulut lider girdi. Son 300 metrede atağa kalkan Aslı Çakır Alptekin, liderliği ele geçirdi. Son düzlüğe de lider giren Aslı Çakır Alptekin, yarışın sonuna kadar liderliğini korudu. Gamze Bulut da ikinci sırada yarışı bitirince Türkiye, olimpiyat oyunlarında 1500 metreyi iki madalyayla kapadı.
     Son Avrupa Şampiyonasında da Aslı Çakır Alptekin altın, Gamze Bulut da gümüş madalya kazanmıştı. İki atlet, Avrupa Şampiyonasındaki başarılarını olimpiyatlarda da tekrarladı.
     Aslı Çakır Alptekinin aldığı altın madalya, Türkiyenin olimpiyat oyunlarında atletizm dalındaki ilk altın madalyası oldu.
     Atletizmde Türkiye daha önce 1948 Londra Olimpiyatlarında 3 adım atlamada Ruhpi Sarıalp ve 2004 Atina Olimpiyatlarında çekiç atmada Eşref Apak ile bronz, 2008 Pekin Olimpiyatlarında da 5 bin ve 10 bin metrede Elvan Abeylegesse ile 2 gümüş madalya kazanmıştı.
    
     -Bu madalyaları tüm Türkiyeye armağan ediyoruz-
    
     Aslı Çakır Alptekin, yarış sonrası yaptığı açıklamada, herkesin kendileri için dua ettiğini bildiklerini belirterek, Bu madalyaları tüm Türkiyeye armağan ediyoruz. Biliyoruz ki, herkes bize dua etti. Onların dualarıyla son turda Gamze ile iyi koşup ilk iki sırayı aldık. Burada İstiklal Marşını tüm dünyaya okuttuğumuz için onurlu gururluyuz. Bu Türklerin gücü. Bize emeği geçen herkesten Allah razı olsun dedi.
     Gümüş madalya kazanan Gamze Bulut da Aslı Çakır Alptekin ile inanıp başardıklarını dile getirerek, Her şey bana rüya gibi geliyor. Güzel koştuk, hala inanamıyorum. Olimpiyat ikincisiyim, çok mutluyum. Çizgiyi geçerken inandık ve başardık diye konuştu.
     Bu arada, yarış sonrası Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Aslı Çakır Alptekin ve Gamze Bulutu telefonla arayarak kutladı.
    
     Yayıncı: Sedat Gök

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER