Macaristan İstanbul Başkonsolosu Gabor Kiss:

Macaristan İstanbul Başkonsolosu Gabor Kiss: -Macaristanda yaşayan insanları nasıl Kapadokyaya çekebiliriz onu düşünmemiz ve görüşmemiz gerekiyor. Bu harika, eşi benzeri az olan bir yer. Bence, bunun için bir engel yok (F


KIRŞEHİR (A.A) - Macaristan İstanbul Başkonsolosu Gabor Kiss, Macaristanda yaşayan insanları nasıl Kapadokyaya çekebiliriz onu düşünmemiz ve görüşmemiz gerekiyor. Bu harika, eşi benzeri az olan bir yer. Bence, bunun için bir engel yok dedi.
     Kiss, Kırşehir Valisi Özdemir Çakacakı ziyaretinde yaptığı konuşmada, iki ülke arasındaki dostluğu pekiştirmek adına Kırşehire geldiğini söyledi.
     Başbakan Recep Tayyip Erdoğanın 3 hafta önce Macaristanı ziyaret ettiğini anımsatan Kiss, iki ülke arasındaki ilişkilerin geliştirilmesini konuştuklarını ve kültürel bağların en önemli bağ olduğunu vurguladıklarını ifade etti.
     Kırşehire gelmeden önce gittiği Kapadokyaya hayran kaldığını dile getiren Kiss, Daha önce Kayseriye gittim. Nevşehiri de gördüm. Oradaki eski doku ve coğrafyaya hayran kaldım. Macaristanda yaşayan insanları nasıl Kapadokyaya çekebiliriz onu düşünmemiz ve görüşmemiz gerekiyor. Bu harika, eşi benzeri az olan bir yer. Bence, bunun için bir engel yok. Bizim bir an önce insanları buraya çekmemiz gerekiyor dedi.
     Kırşehir Valisi Çakacak da, Başkonsolos Gabor Kissi Kırşehirde görmekten mutlu olduklarını vurgulayarak, Kırşehirin, Kapadokyanın giriş kapısı olduğunu söyledi.
     Kentin Ahi Evran-ı Veli, Cacabey Gökbilim Medresesi, Aşık Paşa gibi çok önemli tarihi ve kültürel değeri olduğunu ifade eden Çakacak, jeotermal turizmin de geliştiğini bildirdi.
     Daha önce, Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci ile Macaristana giderek, buradaki Osmanlı döneminden kalan termal tesisler ve Macaristanda kurulu jeotermal tesisleri ziyaret ettiklerini aktaran Çakacak, şunları kaydetti:
     Macaristanda termal turizmin olduğunu biliyoruz. Osmanlı döneminden kalan termal tesislerin olduğunu biliyoruz. Onları ziyaret ettik. Yapılan modern termal tesisleri ziyaret ettik. Kırşehirde de termal tesislerimiz var. Bunların nasıl geliştirilebileceği hususunda oradaki yetkililerle görüş alışverişimiz oldu. Ekonomik ilişkilerimizin daha çok gelişeceğine inanıyoruz. Kırşehir Kapadokyanın giriş kapısıdır. Bir çok tarihi ve kültürel zenginlikleri bünyesinde barındıran bir il.
     Konuşmaların ardından Vali Çakacak, Başkonsolos Kisse hediye takdim etti. Kiss de, Çakacaka çeşitli hediyelerle birlikte Macaristan arması taktı.
     Kisse ziyarete, Türk Macar İşadamları Derneği Başkanı Osman Şahbaz ve Macaristan Ticaret Müşaviri Janos Weisz de eşlik etti.
    
     Muhabir: Aykut Aktaş / Abdullah Yıldız / İsmail İçer
     Yayıncı: Şükran Yücel
<< Önceki Haber Macaristan İstanbul Başkonsolosu Gabor Kiss: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER