Maceraperest turistlere halatlar üzerinde tatil eğlencesi

Maceraperest turistlere halatlar üzerinde tatil eğlencesi -Kemerde ormanlık alanda oluşturulan macera parkuruna gelen yerli ve yabancı tatilciler, ağaçlar arasında gerilen halatlardan geçiş yaparak, hem heyecan yaşıyor hem de eğleniyor


ANTALYA (A.A) - Güç Gönel - Kemerde yaklaşık 15 dönümlük alana kurulan macera parkuruna gelen yerli ve yabancı turistler, çam ağaçlarının arasına gerilen halatlardan geçiş yaparak, hem heyecan yaşıyor hem de eğleniyor.
     Kemerin Göynük beldesinde faaliyet gösteren macera parkı Yüksek Parkur, çam ağaçları arasına gerilen halatlar üzerinde heyecan yaşamak isteyen turistlere keyifli zaman geçirme imkanı sunuyor. Gruplar halinde parkura gelen turistlere önce görevliler tarafından güvenli geçiş teknikleri anlatılıyor. Ardından güvenlik ekipmanlarını giyinen turistler, önce eğitim parkurunda deneme geçişlerini yapıyor.
     Gruplar daha sonra merdivenler yardımıyla çıktıkları çam ağaçları arasında gerilen halatlardan geçiş yapıyor. Zaman zaman 10 metre yükseklikteki ağaçların tepesine çıkan turistler, ağaçtan ağaca geçen, 50 metreye ulaşan uzunlukta mini teleferiklerden de geçiş yapıyor. Bedensel güç harcadıkları gibi büyük heyecan da yaşayan tatilciler, turdan memnun ayrılıyor.
    
     -Yılda 3 bin turist katılıyor-
    
     Yüksek Parkur Sorumlusu Yusuf Acarbaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 15 dönüm arazide 7 parkur bulunduğunu bildirdi. Parkurlardan birinde ekipmanın nasıl kullanılacağını anlattıklarını belirten Acarbaş, bir parkuru ise çocuklara ayırdıklarını söyledi. Alanda kolaydan zora 5 yetişkin parkuru bulunduğunu vurgulayan Acar, parkurun yaklaşık 3 saatte tamamlanabildiğini kaydetti.
     Parkura yılda ortalama 3 bin turistin geldiğine dikkati çeken Acarbaş, toplam 60 oyundan oluşan köprü ve geçişleri bitirme süresinin performansa göre değiştiğini ifade etti. Acarbaş, Tırmanmayı en çok Alman, Norveç ve Rus turistler seviyor. Türklerin ilgisi ise az dedi.
    
     -Kendimi kahraman gibi hissettim-
    
     Parkuru tamamlayan turist grubundan 20 yaşındaki Rus öğrenci Nikolay Egoshin, zorlandığı yerler olduğunu, fakat geçişlerden sonra kendisini çok iyi hissettiğini dile getirdi. Parkurda insanların kendilerini geliştirme imkanı bulabildiğine değinen Egoshin, Parkuru bitirince kendimi kahraman gibi hissettim. İnsan burada sınırlarını görebiliyor diye konuştu.
     Rus öğrenci 15 yaşındaki Tamara Samozhenova ise turu çok sevdiğini, bütün geçişlerden çok keyif aldığını söyledi. Samozhenova, Bazı insanlar yükseklikten korkabilirler, ama korkmasınlar. Çünkü güvenli bir tur. Bütün geçişler çok güzeldi. Çok zor yerler vardı. Turu yaparken çok korktum, ama bitirdikten sonra kendimi çok güçlü hissettim dedi.
     Parkurda yetişkinler 35 lira, çocuklar ise 25 lira ödüyor.
    
     Yayıncı: Tuncer Çetinkaya
<< Önceki Haber Maceraperest turistlere halatlar üzerinde tatil eğlencesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER