Maçın ardından

Maçın ardından -Galatasaray Medical Park Başantrenörü Ergin Ataman: -Maçın genelinde hem savunmada, hem de hücumda bütün oyuncularımızı kullanarak iyi bir basketle Galatasaraya yakışan bir galibiyet aldık -Erdemirspor


ZONGULDAK (A.A) - Galatasaray Medical Park Başantrenörü Ergin Ataman, Maçın genelinde hem savunmada, hem de hücumda bütün oyuncularımızı kullanarak iyi bir basketle Galatasaraya yakışan bir galibiyet aldık dedi.
     Ataman, Erdemirspor maçının ardından düzenlediği basın toplantısında, maça çok iyi başladıklarını ve karşılaşmanın ilk 6-7 dakikasında Erdemirspora sayı atma fırsatı vermediklerini söyledi.
     İyi bir seri yakalamaları ardından karşılaşmanın kontrolünü ellerinde tuttuklarını anlatan Ataman, şöyle konuştu:
     Sadece ikinci periyotta 21 sayı yedik. Maçın genelinde hem savunmada hem de hücumda bütün oyuncularımızı kullanarak iyi bir basketle Galatasaraya yakışan bir galibiyet aldık. Liderliğimizi devam ettiriyoruz. Avrupa Kupası ve Euro Kupa iyi başladık. Önümüzde çok maç var. Kupaya uzanmak için 17-18 maç oynayacağız. Önemli rakiplerimiz de var. Grupta Lokomotif, Doneks bizim için tehlikeli bir takım. İspanyol takımları Valenciye, Bilbao gibi güçlü takımlar da var. Bu takımlar arasından sıyrılıp kupaTürkiyeye getirmek istiyoruz.
     Galatasaray Medikal Park oyuncusu Sertaç Şanlı, önemli bir deplasman maçına geldiklerini belirterek, Maçın zor geçeceğini biliyorduk. Ama iyi başladık ve karşılaşmayı kendi lehimize çevirdik. Hücum basketbolumuzu oynayarak rahat kazandık dedi.
    
     -Erdemirspor cephesi-
    
     Erdemirspor Antrenörü Hakan Demir, Galatasarayın iyi bir takım olduğunu ifade ederek, Formdalar ve Avrupa Kupasından geliyorlar. Ritimleri çok yüksek. Yorgunluğu hiçbir şeye dönüşmüyor. Aynı formu devam ettiriyorlar. Haftada 2 maç oynamanın takımlar için avantajı vardır. Hele ki oturmuş takımlar bu formu yüksek tutuyor diye konuştu.
     Erdemirsporun elinden gelen mücadeleyi verdiğini vurgulayan Demir, şunları kaydetti:
     İyi bir kulübümüz var. Ligde kalabilmek ve iyi mücadele edebilmek için istekli bir kulübüz herkes de bunu bilmeli. Türkiye Basketbol Ligindeki ilk 5-6 takımın seviyesi en üst seviyededir. Çok büyük yatırımları var. İlk şutları kaçırdıklarında sanıyorum ilk periyot bitmişti. Boşluk kaçırmayan bir ekip. Çok kaliteli bir oyun oynuyorlar kendilerin tebrik ediyorum. Bizim de fikstür dolayısıyla ne olduğumuz ve ne seviyede olduğumuz anlaşılamıyor. Ama inşallah bundan sonra bunu anlama şansımız olacak.
     Erdemirspordan Jure Balazic ise, Galatasarayın iki gün önce son oynadıkları maçı izlediklerini vurgulayarak, Aynı şekilde maça başladılar. Galatasaray Medikal Park Avrupanın en iyi takımlarından biri olduklarını ve çok iyi müdafaa yaptıklarını kanıtladı. Maçta yeterli sertliği ve agresifliği gösteremedik. Sonuç ilk periyottaki farktan dolayı bu şekilde gitti. Bütün maçı domine ettiler. İkinci yarı daha iyi savunma yaptığımızı gösterdik ama onlar oyunu kontrol altında tuttular şeklinde konuştu.
    
     Muhabir: Mustafa Kemal Bektaş / Ferdi Akıllı
     Yayıncı: Ebubekir Gülüm

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER