Maden Mühendisleri Odası Bursa Başkanı Öge:

Maden Mühendisleri Odası Bursa Başkanı Öge: -Son yıllarda belirgin bir artış gösteren maden kazalarında, Maden Mühendisleri Odasının kayıtlarına göre son beş yılda 378 maden çalışanı yaşamını yitirmiştir


BURSA (A.A) - TMMOB Maden Mühendisleri Odası Bursa Başkanı Atlıhan Öge, Son yıllarda belirgin bir artış gösteren maden kazalarında, Maden Mühendisleri Odasının kayıtlarına göre son beş yılda 378 maden çalışanı yaşamını yitirmiştir dedi.
     Maden Mühendisleri Odasından yapılan açıklamaya göre, Öge, TMMOB Bursa İl Koordinasyon Kurulu adına, pazartesi günü Zonguldakta Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Kozlu Müessese Müdürlüğü kömür ocağında hayatını kaybeden 8 maden işçisiyle ilgili basın toplantısı düzenledi.
     Ani metan gazı püskürmesi (degaj) sonucu oluşan göçükte sekiz maden işçisinin yaşamını yitirdiğini hatırlatan Öge, Bilimselliğe dayanmayan, günü kurtaran, özelleştirmeler sonucunda ortaya çıkan maksimum üretim ve kar hırsını şiar edinmiş çalışma anlayışı, ihmal, ilgisizlik, denetimsizlik sonucu oluşan kazalar iş kazası değil, olsa olsa iş cinayetidir dedi.
     Öge, Türkiyenin ölümlü iş kazalarında dünyada üçüncü sırada olduğunu belirterek, Avrupada ise birinci sırada yer alıyor. Son yıllarda belirgin bir artış gösteren maden kazalarında, Maden Mühendisleri Odasının kayıtlarına göre son beş yılda 378 maden çalışanı yaşamını yitirmiştir. Madencilik sektörü, tüm dünyada olduğu gibi, ülkemizde de yüksek risk taşıyan bir yatırım ve üretim alanıdır. Bilimi, teknolojiyi ve mühendisliği etkin kullanarak bu riskler azaltılabilir ve kazaların önüne geçilebilir şeklinde konuştu.
     İnsan hayatının özelleştirmelerden, taşeronlaşmadan daha değerli olduğunu ifade eden Öge, ölümlerin ardından sıradanlaşmış söylemlere son verilerek yeni yaşamların yok olmaması için bu uygulamalardan bir an önce vazgeçilmesi gerektiğini bildirdi.
    
     Muhabir: Cem Şan
     Yayıncı: Haluk Yüksel
<< Önceki Haber Maden Mühendisleri Odası Bursa Başkanı Öge: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER