Mahsur kalan atlar operasyonla kurtarıldı

Mahsur kalan atlar operasyonla kurtarıldı -Artvinde sahipleri tarafından terk edilen ve Deriner Barajı gölünün karşı yakasında oluşan yarımadada mahsur kalan 3 at, Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ekiplerince yönlendirilerek yarım


ARTVİN (A.A) - Artvinde sahipleri tarafından terk edilen ve Deriner Barajı gölünün karşı yakasında oluşan yarımadada mahsur kalan 3 at, Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ekiplerince yönlendirilerek yarımadadan kurtarıldı.
     Artvin Valisi Necmettin Kalkan, Deriner Barajı suları altında kalan Artvin-Yusufeli kara yolunun 20. kilometresindeki Zeytinlik Köyü mevkisinde oluşan yarımadada 3 atın, arka kısmı sarp arazi olduğu için yolu bulamayıp mahsur kaldığı bilgisini aldı. Vali Kalkan, atların kurtarılması için Afet ve Acil Durum Müdürü Mehmet Salih Avcıya talimat verdi.
     Afet ve Acil Durum Müdürlüğünde görevli Şube Müdürü Hasan Kambur başkanlığındaki 4 kişilik arama-kurtarma ekibi ile Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünden bir veteriner hekim, Zeytinlik Köyüne gitti.
     Deriner Barajı gölünün karşı yakasında oluşan yarımadaya botla ulaşan ekipler, alanda otlayan atları buldu. Ekipler, atları, etraflarını sararak dağın yamacındaki patika yola yönlendirdi ve güvenli bölgeye ulaşmalarını sağladı.
     Atları, Ardanuç ilçesinde çobanlık yapan Aslan Bilekin, yaklaşık bir ay önce küçükbaş hayvan otlattığı sırada bölgede bıraktığını tespit eden ekipler, Bileki telefonla arayarak atlarını teslim almasını istedi.
    
     Muhabir: Bayram Sarayoğlu / Asena Akçay
     Yayıncı: Murat Kaban
<< Önceki Haber Mahsur kalan atlar operasyonla kurtarıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER