Makedonyanın 21. bağımsızlık yıl dönümü İzmirde

Makedonyanın 21. bağımsızlık yıl dönümü İzmirde kutlandı -Makedonyanın Ankara Büyükelçisi Taskovski: -Bizim en samimi ve dost müttefikimiz Türkiye Cumhuriyeti ve Türk milleti olmuştur


İZMİR (A.A) - Makedonyanın Ankara Büyükelçisi Goran Taskovski, Bizim en samimi ve dost müttefikimiz Türkiye Cumhuriyeti ve Türk milleti olmuştur dedi.
     Makedonyanın 21. bağımsızlık yıl dönümünü nedeniyle Atatürk Organize Sanayi Bölgesindeki bir restoranda kutlama düzenlendi. Ankara dışında ilk kez gerçekleştirilen bağımsızlık yıl dönümü kutlamasının ev sahipliğini Büyükelçi Taskovski yaptı.
     Davetlileri kapıda karşılayan Taskovski, gecede yaptığı konuşmada, 21 yıl önce Makedonya halkının referanduma giderek bağımsızlığa evet dediğini, baskılara rağmen ayakta kalıp yürümeyi sürdürdüğünü belirtti.
     Komşularının AB ve NATO yolunda kendilerini engellemelerine rağmen inançlarını kaybetmediklerini kaydeden Büyükelçi Taskovski, tek hedeflerinin güçlü, istikrarlı bir Avrupa Mekadonyası olduğunu söyledi.
     Büyükelçi Taskovski, Makedon halkının haysiyetine, milli değerlerine saygı gösterilmediğini ifade ederek, Haksız bir şekilde ismimizi, kimliğimizi değiştirmemizi istediler. İskender Büyükün torunları olduğumuzu reddetmemizi istediler. Biz ise liderimiz Nikola Gruevskinin öncülüğünde her zamankinden daha çok kenetlenerek bu taleplere hayır dedik. Bu zor ve çetin yolda bizim en samimi ve dost müttefikimiz Türkiye Cumhuriyeti ve Türk milleti olmuştur diye konuştu.
     Davetlilere Türkçe olarak da seslenen Büyükelçi Taskovski, İzmir benim ikinci evim, İzmirde Makedonyalılar yaşamakta, benim en samimi Türk dostlarım yaşamakta dedi.
    
     Muhabir: Halil Şahin
     Yayıncı: Tarkan Demir
<< Önceki Haber Makedonyanın 21. bağımsızlık yıl dönümü İzmirde Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER