Makedonya Büyükelçiliği, bağımsızlık yıl dönümünü

Makedonya Büyükelçiliği, bağımsızlık yıl dönümünü İzmirde kutlayacak


İZMİR (A.A) - Makedonyanın Ankara Büyükelçisi Goran Taskovski, ülkesinin 21. bağımsızlık yıl dönümünü İzmirde kutlayacaklarını bildirdi.
     Taskovski, İzmir Valisi Cahit Kıraçı ziyaretinde yaptığı konuşmada, ilk defa Ankara dışında kutlama töreni düzenleyeceklerini ve bunun için en uygun ilin İzmir olduğuna karar verdiklerini söyledi.
     İzmir insanının misafirperver olması, tüm kurumların kendilerine gösterdiği ilgi ve en önemlisi de İzmirde yaşayan Makedon göçmenlerinin ilişkilerinin gelişmesi için gösterilen çabaların aldıkları kararda etkili olduğunu dile getiren Taskovski, Bu vesileyle Vali Bey nezdinde tüm İzmir halkına bize verdiği destekten dolayı teşekkürlerimizi sunuyorum. Bir sırrımı açıklamak istiyorum, Türkiyede en sevdiğim şehir, İzmir dedi.
     Taskovski, kutlama töreninin 14 Eylül Cuma akşamı saat 19.30da gerçekleştirileceğini sözlerine ekledi.
     Vali Kıraç ise Büyükelçi Taskovski teşekkür ederek, Makedonya Başbakanının Türkiyeyi ziyaretinde EXPO desteğini hatırlattı.
    
     -9 Eylül kutlamalarındaki bayrak tartışmaları-
    
     Gazetecilerin 9 Eylül kutlama programı çerçevesinde yaşanan bayrak tartışmaları konusundaki soruları üzerine Kıraç, valilik binasında göndere çekili bayrağın bulunduğu balkona çıkarak soruları yanıtladı.
     Kıraç, bayrağın milletin birliği ve bütünlüğünü temsil ettiğini belirterek, Bu bayrak kıyamete kadar Türkiye Cumhuriyetinin semalarında dalgalanacaktır. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın. Bu konuda söylenecek başka bir şey, tartışılacak bir konu yok. Biliyorsunuz tören ve mahalli kurtuluş günlerinin yönetmeliğinde değişiklikler yapıldı. Bunun üzerine kutlama komitesi etkinliklerin nasıl yapılacağına dair bir karar aldı. Orada yer almamış. Ki, zaten bayrak burada. Bayrağı kim buradan indirebilir- Olur mu öyle şey- diye konuştu.
     Kıraç, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlunun, Biz tepki gösterdik, ondan sonra değişti yönünde açıklamasının olduğunun belirtilmesi üzerine de Olur mu öyle şey- Bu bayrağı zorla mı çektiriyorlarmış- Bu söylemler yanlış. Bayrak hepimizin bayrağı dedi, açıklamalarının ardından Arif Nihat Asyanın Bayrak isimli şiirini okudu.
    
     Muhabir: Gülcan Kaplan / Halil Şahin
     Yayıncı: Tarkan Demir
<< Önceki Haber Makedonya Büyükelçiliği, bağımsızlık yıl dönümünü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER