MAKİAD üyesi iş adamları, Ağbaba ve

MAKİAD üyesi iş adamları, Ağbaba ve Kirazla bir araya geldi


MALATYA (A.A) - Malatya Aktif İşadamları Derneğine (MAKİAD) üye iş adamları, CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba ve İl Başkanı Enver Kirazla bir araya geldi.
     Dernekten yapılan yazılı açıklamaya göre, MAKİAD üyesi iş adamları, düzenledikleri toplantıda Ağbaba ve Kirazı ağırladı. MAKİAD Başkanı Muzaffer Erşan, toplantılarına iştirakleri için Ağbaba ve Kiraza teşekkür etti.
     5084 sayılı Yatırımların ve İstihdamın Teşviki Kanununun uygulamasının 31 Aralıkta sona ereceğini kaydeden Erşan, bu nedenle Malatyalı sanayicilerin büyük sıkıntıya düşeceğine değindi.
     Milletvekillerinden bir araya gelerek teşvik süresinin uzatılması için çalışma yapmalarını isteyen Erşan, Yeni Teşvik Yasası nedeniyle, Malatyaya fabrika açmak isteyen firmalar başka şehirlere yatırımlarını kaydırıyor. Batıda aynı işi yapan firmalarla rekabet edemeyecek noktaya geleceğiz. Zorluklara rağmen Malatyaya gelen firmalar işletmelerini kapatırsa geri dönmelerini sağlamak mümkün olmaz ifadelerini kullandı.
     Milletvekili Veli Ağbaba ise Malatyanın diğer illere göre aldığı teşviki iyi kullanan şehirlerden biri olduğunu belirterek, siyasetçilerin görevinin de bu konuda birleştirici rol üstlenerek katkı sunmak olduğunu ifade etti.
     Ağbaba, şunları kaydetti:
     İnsanları, inançlarından, fikirlerinden dolayı hiçbir zaman ayırmadım. Her zaman diyalog içinde olmaya çalıştım. Malatyanın gelişmesi açısından bizim de üzerimize ne görev düşüyorsa yapmaya hazırız. TBMMde sizin isteklerinizi, taleplerinizi dile getirmeye devam edeceğiz.
     5084 sayılı yasanın uygulanması süresinin uzatılması için önerge verdiğini aktaran Ağbaba, Konuyu takip ediyoruz. Teşvik süresinin uzatılması, Malatya ekonomisi için en önemli konuların başında geliyor ifadelerini kullandı.
     Enver Kiraz da iş adamlarına partisinin il teşkilatının yaptığı çalışmalar hakkında bilgi verdi.
     Muzaffer Erşan, Ağbaba ve Kiraza plaket takdim etti.
    
     Muhabir: Yeter Erdine
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber MAKİAD üyesi iş adamları, Ağbaba ve Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER