Makine Mühendisleri Odası (MMO) Tarsus Temsilcisi

Makine Mühendisleri Odası (MMO) Tarsus Temsilcisi Gül: Tarsustaki asansörler tehlike saçıyor


MERSİN (A.A) - Makine Mühendisleri Odası (MMO) Tarsus Temsilcisi Ümit Gül, ilçedeki asansörlerin tehlike saçtığını bildirdi.
     Gül, yaptığı yazılı açıklamada, oda olarak Tarsus Belediyesiyle sözleşme imzalayarak, denetim çalışmaları yaptıklarını belirtti.
     Sorumluluk alanlarında 355 asansör denetlediklerini ve bunlardan 321nin can ve mal güvenliği açısından uygunsuz olduğunun tespit edildiğini ifade eden Gül, denetlenen asansörlerden sorunsuz çalışan 9una yeşil, eksik ve hataları ivedilikle giderilmesi gereken 19una sarı, eksik ve hataların giderilmesine kadar kullanılması sakıncalı olan 321 asansöre kırmızı etiket uygulaması yapıldığını vurguladı.
     Denetimlerin ardından asansörlerin durumunu belediyeye bildirdiklerini anlatan Gül, şunları kaydetti:
     Yapılan tespitlerde kendimiz ve aile bireylerimizin vazgeçilmezi olarak hayatımızda kullandığı asansörlerin bakım ve işletme yönetmeliğine göre birçoğunun güvenlik açısından uygun olmadığı görülmüştür. İleride can ve mal kaybına sebebiyet verecek kazaları önlemek için kırmızı ve sarı etiketli tüm asansörlerin eksikleri en kısa sürede tamamlayarak yeşil etiket almaları için ikinci kez odamıza başvurmaları gerekiyor. Ayrıca kontrollerini yaptırmayan binaların da en kısa sürede kontrollerini yaptırmak için odamıza başvurmaları lazım. Aksi halde olabilecek en küçük kaza ve olayda apartman yöneticisi sorumlu olacak.
    
     Muhabir: Ahmet Can Erdoğan/Kerem Kocalar
     Yayıncı: Süleyman Tıraş
<< Önceki Haber Makine Mühendisleri Odası (MMO) Tarsus Temsilcisi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER