Makine mühendislerinden İpekböceğine tam not

Makine mühendislerinden İpekböceğine tam not -Makine Mühendisleri Odası Bursa Şubesi Başkanı Mart: Bursanın tramvay projesi, Türkiyedeki teknolojinin gelişimine katkı sağlaması bakımından da çok önem taşıyor (Fotoğraflı


BURSA (A.A) - TMMOBa bağlı Makina Mühendisleri Odası Bursa Şubesi Başkanı İbrahim Mart, Bursanın bu tramvay projesi, Türkiyedeki teknolojinin gelişimine katkı sağlaması bakımından da çok önem taşıyor dedi.
     BURULAŞ tesislerinde, Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından ürettirilen yerli tramvay İpekböceğinin test sürüşünü yapan Mart, tramvay çalışmalarını başarılı bulduğunu dile getirdi.
     Mart, mühendisler açısından güvenliğin çok önemli olduğunu ifade ederek, Gerekli incelemeleri yaptık, bu aracın güvenlikle ilgili de sorunu olmaz. Bizi mahcup etmedi. Bursanın bu tramvay projesi, Türkiyedeki teknolojinin gelişimine katkı sağlaması bakımından da çok önem taşıyor diye konuştu.
     Mart, projeyi bilgisayar ortamındaki yazılım sürecinden bu yana takip ettiklerini belirterek, tramvayın Bursa için önemli bir adım olduğunu kaydetti.
     Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Taha Aydın da tramvayın çok güvenli olduğunu ifade ederek, şöyle konuştu:
     Aracımızı uluslararası standartlara göre tasarlayıp ürettik. Tüm sertifikaları da alındı. Uluslararası Avrupa standartları neyi öngörüyorsa güvenlik açısından da o şekilde tasarım yapıldı. Araçlar, 2 ay ağırlık için kum torbalarıyla test sürüşü yapacak. Yol ve araç arasında uyum ancak bu sürede sağlanıyor.
    
     Muhabir: Büşra Nur Özcan
     Yayıncı: Murat Taydaş
<< Önceki Haber Makine mühendislerinden İpekböceğine tam not Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER