Makine ve ekipman desteklemeleri

Makine ve ekipman desteklemeleri -Ankara İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Temel: Bu yıl ilk defa uygulanan bireysel sulama, makine ve ekipman alımları desteğinden 46 Ankaralı çiftçi faydalanacak


ANKARA (A.A) - Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı kapsamında uygulanan 2012 yılı Bireysel Sulama Makine ve Ekipman desteği başvuru sonuçları belli oldu.
     Ankara İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Muhsin Temel, yaptığı yazılı açıklamada, bu yıl ilk defa uygulanan Bireysel Sulama, Makine ve Ekipman alımları desteğinden 46 Ankaralı çiftçinin faydalanacağını belirterek, sulamaya yapılacak yatırımların yarısının Bakanlıkça karşılanacağını bildirdi.
     Temel, tarımsal faaliyetler için geliştirilen modern basınçlı bireysel sulama tesisleri ve makine ekipmanlarının üreticiler tarafından kullanımını yaygınlaştırarak, daha kaliteli ve pazar isteklerine uygun üretim yapılmasını sağlamak, zor şartlarda ve bedenen çalışan üreticilerin işlerini kolaylaştırmak ve üretim maliyetlerini düşürerek uluslararası düzeyde rekabet edebilir bir seviyeye getirmek amacıyla uygulanan bu destek için 86 Ankaralı çiftçinin başvurduğunu ve 46 çiftçinin başvurusunun kabul edildiğini kaydetti.
     Ankarada tarımsal ürün çeşitliliği ve verimliliğini arttırmak için yüzde 8 olan sulanabilir alanının artırılması gerektiğini vurgulayan Temel, Yıllardır sulanabilir alanlarımızın artması için gerek İl Özel İdaresi gerekse Bakanlık kaynaklı çeşitli projeler üretiyoruz. Bu destekleme de bunlardan bir tanesi. Bu desteklemenin devam etmesiyle beraber Ankara topraklarında daha çeşitli ve daha fazla ürün üretilmesini umut ediyoruz ifadesini kullandı.
     Desteklemeyi almaya hak kazanan üreticilerin 22 Ekim 2012 tarihine kadar bağlı oldukları ilçe müdürlüklerine başvurarak hibe sözleşmesi imzalaması gerektiğine işaret eden Temel, süresi içerisinde sözleşme imzalamayan üreticilerin hakkını kaybedeceğini bunun için üreticilerin süreye dikkat etmesi gerektiğini belirtti.
     Temel, destek almaya hak kazanan çiftçilere Ankara İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünün internet sayfasından ulaşılabileceği bilgisini verdi.
    
     Muhabir: Zeynep Akyıl
     Yayıncı: Tolga Özgenç
<< Önceki Haber Makine ve ekipman desteklemeleri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER