Malatyada İş sağlığı ve güvenliği konulu

Malatyada İş sağlığı ve güvenliği konulu toplantı düzenlendi


MALATYA (A.A) - Malatyada İş sağlığı ve güvenliği konulu bilgilendirme toplantısı düzenlendi.
     Malatya Ticaret ve Sanayi Odasında işverene yönelik düzenlenen bilgilendirme toplantısında, iş güvenliği uzmanı Yusuf Koç, iş sağlığı ve güvenliğiyle çalışma hayatına dair hak ve sorumlulukları anlattı.
     İşverenlerin, iş yerlerinde iş sağlığı ve güvenliğinin sağlanması için gerekli her türlü önlemi alma, araç ve gereçleri noksansız bulundurma zorunda olduğunu vurgulayan Koç, Tabii işçiler de iş sağlığı ve güvenliği konusunda alınan her türlü önleme uymakla yükümlüdür dedi.
     Artık iş yerlerinde kuralcı bir yaklaşım yerine önleyici bir yaklaşımın esas alınması gerektiğine işaret eden Koç, şunları kaydetti:
     Nitekim, son çıkan İş Kanunu da iş kazası veya meslek hastalığı yaşanmadan önce önlem almaya yöneliktir. İş yerleri yapılan işin niteliğine göre tehlike sınıflarına ayrılıyor. Tehlike sınıfının tespitinde yaptığı asıl iş esas alınır. Bu yüzden çok tehlikeli iş yerleri A sınıfı uzman, tehlikeli iş yerleri B sınıfı uzman ve az tehlikeli iş yerleri de C sınıfı iş güvenliği uzmanı barındırmak zorunda. İş yeri hekimleri ise her tehlike sınıfında çalışabilirler.
    
     Muhabir: Tuba Karahan
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber Malatyada İş sağlığı ve güvenliği konulu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER