Malatyada bir ecza deposunun açılışı yapıldı

Malatyada bir ecza deposunun açılışı yapıldı


MALATYA (A.A) - Malatyada 900 bin kutu ilaç kapasiteli ecza deposunun açılışı yapıldı.
     Mehmet Buyruk Caddesindeki deponun açılışını Malatya Valisi Vasip Şahin, Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Türk Eczacıları Birliği Başkanı Erdoğan Çolak, Türk İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu Başkanı Saim Kerman yaptı.
     Katılımcılar daha sonra depoyu gezdi.
     Erdoğan Çolak, gazetecilere yaptığı açıklamada, Eczacılık Yasasında geçen yıl yapılan değişikliğe işaret ederek bunun 25 yıllık uğraşlarının sonucu olduğunu söyledi.
     Türkiyedeki 34 eczacılık fakültesinden her yıl bin 600 kişinin mezun olduğunu ifade eden Çolak, bunun da alana bin yeni eczane girmesi anlamına geldiğini belirtti.
     Düşen ilaç fiyatları ve kamuda ilaç üreticilerinden alınan yüksek bedeller nedeniyle eczacı karlılıklarının aşağıya çekildiğini savunan Çolak, "Bu yüzden bu yasanın çıkmış olması bizim açımızdan önümüzdeki süreçte bir yapısal sorunun çözümüne katkıda bulunmuştur ancak eczanelere sınırlama için yönetmelik daha yayınlanmadı. Yönetmelik yasaya açıklık getiren maddeler, gerekçeleri ve amaçlarıyla dolu. O yüzden önemli. Bununla eczane açabilmenin sınırları belirlenecek. Ona göre Türkiyedeki 3 bin 500 kişiye bir eczane açılabilecek ilçelerin bir sıralaması yapılıyor. Gelişmişlik sıralaması, eczacıların mesleğe başladıklarından itibaren bir meslek profili ortaya çıkarılıyor. Yüksek lisans ve doktora yapan meslektaşlarımıza da 4te bir oranında bir artı değer sağlanıyor. O yüzden yönetmeliğin çıkması bizim açımızdan önemli. Çıkmaması konusunda sıkıntılarımız var. Bir an önce çıkması için de çabalarımız var" diye konuştu.
     Çolak, Türkiyedeki 32 bine yakın eczacının 29 binin Türk Eczacıları Birliğine üye olduğunu kaydetti.
    
     Muhabir: Yeter Erdine
     Yayıncı: Tuba Karahan
<< Önceki Haber Malatyada bir ecza deposunun açılışı yapıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER