Malatyada Cuma hutbesinde Muharrem ayı anlatılacak

Malatyada Cuma hutbesinde Muharrem ayı anlatılacak


MALATYA (A.A) - Malatya Müftülüğü, Cuma namazında okunacak hutbede Muharrem ayını ele alacak.
     Fethiye Belediyesi Uzun Hasan Camisi İmam Hatibi Teslim Akboyrazın hazırladığı hutbede, Hazreti Muhammedin Muharrem ayında oruç tut, çünkü o, Allahın ayıdır. Onda öyle bir gün vardır ki, Allah o günde bir kavmin tövbesini kabul etmiş ve o günde başka bir kavmi de affedebilir hadisine yer verildi.
     Muharrem ayının onuncu günü olan Aşure Gününde Hazreti Nuhun tufandan, Hazreti Musanın Firavunun zulmünden, Hazreti Eyyubun hastalıktan kurtulduğu, Hazreti İsanın da o gün doğduğu ve semaya yükseldiği kaydedilen hutbede, Hazreti Peygamberin Dünyanın iki çiçeği, ahirette de cennet çocuklarının efendileri diye övdüğü torunu Hazreti Hüseyinin Kerbelada şehit edilmesinin de Muharrem ayında yaşandığı hatırlatıldı.
     Kerbela olayıyla ilgili Niyaz-i Mısrinin mısralarının da yer aldığı hutbede, Hz. Hüseyinin siyasi ihtiraslar uğruna acımasızca şehit edilmesi, tüm Müslümanları derinden yaralamıştır. Geçici dünya hayatının menfaatleri uğruna, Peygamberimizin öz torunu Hazreti Hüseyine yapılan bu zulüm, Ehl-i Beyti seven milletimizi de derinden yaralamış ve bağlılıklarını evlatlarına ve torunlarına onların isimlerini koyarak ve gönüllerindeki duygularını beyitlere dökerek göstermişlerdir ifadelerine yer verildi.
     24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla, hayatını kaybeden öğretmenlerin de rahmetle anıldığı hutbede, Hayatta olan ve görevi başında bulunan bütün öğretmenlerimize de başarılar diliyor, hayır dualarımızla eğitim camiasının 24 Kasım Öğretmenler Gününü kutluyoruz ifadeleri kullanıldı.
    
     Muhabir: Tuba Karahan
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber Malatyada Cuma hutbesinde Muharrem ayı anlatılacak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER