Malatyada gıda üretim ve satış yerleri

Malatyada gıda üretim ve satış yerleri denetlendi -Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünde görevli gıda kontrolörleri, Ramazan ayı öncesinde Cevat Paşa ve Özalper mahallelerinde gıda üreten ve satan iş yerlerini denetledi


MALATYA (A.A) - Malatya İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekiplerince gıda üreten ve satan iş yerleri denetlendi.
     Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdür Vekili Ramazan Aytekin, beraberindeki gıda kontrolörleriyle Cevat Paşa ve Özalper mahallelerindeki süpermarket ve fırınları denetledi.
     Süpermarketlerdeki ekmek, et, peynir ve zeytin reyonlarında ürünlerin etiketleri, hijyenik koşullarda satılıp satılmadıkları, son kullanma tarihlerini inceleyen kontrolörler, iş yerindeki yetkilileri eksik gördükleri konularda uyardı.
     Özalper mahallesinde bir fırını denetleyen gıda kontrolörleri, iş yerini üretim yerindeki sinekler nedeniyle uyardı. Kontrolörler, bu fırını yeniden denetleyeceklerini belirtti. İş yerine süre veren kontrolörler, üretim yerlerinin ilaçlanmasını istedi.
     Denetimlerle ilgili gazetecilere bilgi veren Ramazan Aytekin, Malatya merkez ve tüm ilçelerde 26 gıda kontrolörü ile gıda üreten ve satan iş yerlerini denetlediklerini söyledi.
     Ramazan ayında denetimlere devam edeceklerini kaydeden Aytekin, Ramazan boyunca gündüz denetimlerimizin yanında, gece de denetim yapacağız. Özellikle ramazan boyunca hemşehrilerimizin güvenli gıda tüketimine azami imtina göstereceğiz dedi.
     Vatandaşların da bu yönde gördükleri eksiklikleri Alo 174 gıda hattını aramasını isteyen Aytekin, Şikayetler seri bir şekilde değerlendirilerek sonuçlandırılacak ifadesini kullandı.
     Aytekin, bu yıl 900 gıda üretim yerinde denetim yaptıklarını belirten Aytekin, Bu iş yerlerinden 169 numune alıp ilgili laboratuvara gönderdik. 66 iş yerine kapatma ve para cezası verdik. Denetimlerimiz sıkı bir şekilde devam edecek diye konuştu.
     Yeni ekmek çeşitleri tebliğinin de çıktığına değinen Aytekin, ekmeklerin tebliğe uygun hijyen koşulları sağlanan yerde satılacağını, ekmek üretiminde çalışan personelin de hijyen kurallarına dikkat etmesi gerektiğini kaydetti.
     Ramazan Aytekin, ekmek üretiminde çalışan kişilere Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği ile hijyen eğitimi vereceklerini bildirdi.
    
     Muhabir: Yeter Erdine
     Yayıncı: Emine Konuk
<< Önceki Haber Malatyada gıda üretim ve satış yerleri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER