Malatyanın Vatandaş Karnesi açıklandı

Malatyanın Vatandaş Karnesi açıklandı -Vatandaş, kentte en çok sağlık, acil sağlık ve güvenlik hizmetlerinden memnun


MALATYA (A.A) - Malatyada kamu hizmetlerinin performansının ölçüldüğü Vatandaş Karnesi açıklandı. Buna göre, vatandaşlar kentte en çok sağlık, acil sağlık ve güvenlik hizmetlerinden memnun.
     Malatya Valiliği, Malatya Belediyesi, İnönü Üniversitesi ve Malatya Kent Konseyi işbirliğinde gerçekleştirilen anket çalışmasının sonuçları, belediyenin Beydağı Toplantı Salonunda düzenlenen programla açıklandı. Vatandaş Karnesiyle ilgili bilgileri, Kent Konseyi Genel Sekreteri Ali Yıldırım aktardı.
     Tesadüfi örneklemle kentteki 2 bin hanede 18 yaş üstü vatandaşlarla yapılan çalışmanın sonuçlarına göre, vatandaşlar, sağlık hizmetlerine 100 puan üzerinden 78, acil sağlık hizmetlerine 74 ve güvenlik ve asayiş hizmetlerine 73, eğitim hizmetleriyle mezarlık ve cenaze hizmetlerine de 71er karne notu verdi.
     Vatandaşların en düşük karne notu verdiği 5 hizmet ise imar, iskan ve ruhsat hizmetleri, kentsel dönüşüm çalışmaları, hava kirliliğiyle mücadele, gürültü kirliliğiyle mücadele ve otopark olarak sıralandı.
    
     -Halkın yüzde 81i Malatyada yaşamaktan memnun-
    
     Ankete göre, Malatyada kişi başı geliri 290 lira altında olan hane sayısı yüzde 47, kentteki hanehalkı ortalama geliri ise bin 330 lira. Hanelerin yüzde 66sının otomobili, yüzde 40ının evi bulunmuyor. İşsizlik oranı yüzde 20, okuma yazma bilmeyenlerin oranı ise yüzde 5. Halkın yüzde 81i Malatyada yaşamaktan memnun olduğunu belirtiyor.
     Vatandaşlar, kentin en önemli sorunlarını, trafik-ulaşım, yol-kaldırım-bakım ve altyapı-kanalizasyon, kendi mahallelerindeki en önemli sorunları da kaldırım-bakım, park-bahçe-yeşil alan ve çöp-temizlik olarak sıralıyor.
     Eğitimde öğretmenlerin sık değişmesinden şikayet eden vatandaşlar, sınıfların kalabalık olduğunu ifade ediyor.
     Toplu taşıma araçlarının ücretlerini yüksek bulan vatandaşlar, ayrıca araçların kalabalık olduğunu belirtiyor. Katılımcıların yüzde 51i otobüsleri, yüzde 46sı da dolmuşları çok beklediklerini kaydediyor.
     Hanelerin yüzde 7si musluktan akan suyu içmediklerini, yüzde 40ı suyun tadında, yüzde 44ünün kokusunda, yüzde 37si renginde sorun olduğunu vurguluyor. Vatandaşların yüzde 71i elektrik kesintilerinden, yüzde 60ı da su kesintilerinden önceden haberdar olmadıklarından şikayet ediyor.
     Vatandaşların yüzde 51i sokakta sivrisinek sorunu olduğunu, yüzde 55i mahallesinde başıboş hayvanların bulunduğunu, yüzde 57si de çöpler alındıktan sonra etrafının temizlenmediğini ifade ediyor.
     Çalışmada, ayrıca vatandaşların şikayet ve sorunları kent içinde oluşturulan bölgelerce de ele alınıyor.
     Programa, Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Malatya Baro Başkanı Eyüp Kutlubay ile kurum yetkilileri ve belediyenin ilgili kuruluşlarının temsilcileri katıldı.
    
     Muhabir: Tuba Karahan
     Yayıncı: Cemal Coşkun
<< Önceki Haber Malatyanın Vatandaş Karnesi açıklandı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER