Malatyanın Sürgü beldesinde Alevi ailenin saldırıya

Malatyanın Sürgü beldesinde Alevi ailenin saldırıya uğradığı iddiası -Olayın taraflarından Ramazan davulcusu Evşi: -Burada kesinlikle Alevilik Sünnilik davası yok, olamaz da. Biz hepimiz kardeşiz, kardeş olarak kalacağız (F


MALATYA (A.A) - Doğanşehir ilçesine bağlı Sürgü beldesinde Alevi ailenin saldırıya uğradığı iddiasına neden olan olayda, Evli ailesinin evinin önünde davul çaldığı belirtilen Mustafa Evşi, Burada kesinlikle Alevilik Sünnilik davası yok, olamaz da. Biz hepimiz kardeşiz, kardeş olarak kalacağız dedi.
     Evşi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, davulculuğu ekmek parası için yaptığını söyledi.
     Evli ailesiyle arasında geçen tartışmada, aile bireylerinden 5-6 kişinin kemerlerle, taşlarla kendisini darp ettiğini ileri süren Evşi, O tartışmamızda mahalle sakinleri dışarı çıkmışlardı. Mahalle sakinleri dışarıya çıktığında Servet Evlinin kullandığı Sizin davulunuzu da keseceğiz, ezanınızı da keseceğiz... Bu kelimeler halkı kendisine kışkırttı diye konuştu.
     Olayda ortalığı karıştırmak isteyen adamların da bulunduğunu ifade eden Evşi, Birileri ortalığı karıştırıyor. Yalan yanlış kelimeler söyleniyor dedi.
     Evli ailesinin evinin önünde toplanan grup arasında bulunmadığını dile getiren Evşi, darp nedeniyle o saatlerde karakola gittiğini ve Doğanşehir Devlet Hastanesinden darp raporu aldığını ifade ederek, şunları aktardı:
     Tüm bunları savcılıkta, jandarmada dilekçemde belirttim. Benim davam bitmiş. Bu dava benim davam değil. Ben kesinlikle bu davanın içinde yokum. Burada Kürtlük, Türklük davası falan yok. Çünkü hepimiz kardeşiz. Burada kız almış, kız vermişiz. Cenazelerinde, düğünlerinde, üzüntülerinde, neşelerinde biz hep yanlarında olmuşuz. Burada kesinlikle Alevilik Sünnilik davası da yok, olamaz da. Biz hepimiz kardeşiz, kardeş olarak kalacağız. Biz sadece bu yanlışları düzeltelim, Sürgümüzün adını kesinlikle lekelemeyelim, kötülemeyelim bu bize yeter.
    
     Muhabir: Ensar Özdemir
     Yayıncı: Cemal Coşkun
<< Önceki Haber Malatyanın Sürgü beldesinde Alevi ailenin saldırıya Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER