Malatyaya kurulacak tarım teknokent

Malatyaya kurulacak tarım teknokent -Vali Saran: Tarım teknolojilerinin geliştirilmesi için bilimsel araştırma, geliştirme çalışmalarına ihtiyaç var


MALATYA (A.A) - Malatya Valisi Ulvi Saran, Valiliğin girişimleriyle kuruluş çalışmaları tamamlanan tarım teknokenti için Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına başvurduklarını belirterek, Tarım teknolojilerinin geliştirilmesi için bilimsel araştırma, geliştirme çalışmalarına ihtiyaç var dedi.
     Vali Saran, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Akçadağ ilçesine kurulacak olan tarım teknokenti için bütün çalışmaları tamamladıklarını, kurucu heyet olarak ilgili bakanlığa başvurduklarını söyledi.
     Bilim ve Sanayi Teknoloji Bakanlığının toplayacağı bir kurulun olur kararı vermesinin ardından konunun Bakanlar Kuruluna sevk edilmesini beklediklerini ifade eden Saran, Tarım ve gıda sektöründen de teknokentin kuruluşunu destekler nitelikte geri bildirimleri geliyor. Umarız olumlu neticelenir dedi.
     Saran, 3 bin 500 dönüm arazi tahsis edilen teknokentin kuruluş hazırlıklarını Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi, Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü, Sultansuyu Tarım İşletmesi Müdürlüğü, İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği, Kayısı Araştırma İstasyonunun ortak gerçekleştirdiğini belirterek, Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğünün de teknokente arazi tahsisi yapmayı planladığını, böylece alanın 16 bin dönüme çıkarılmış olacağını söyledi.
     Amaçlarının tarım sektörünün daha rekabetçi bir yapıya kavuşturulması olduğunu bildiren Saran, şunları kaydetti:
     Hedefimiz tarımda yüksek teknolojinin yaygınlaştırılması, yüksek teknoloji kullanımına dayanan sanayi kuruluşlarının oluşturulması, faaliyete geçirilmesi. Tarım teknolojilerinin geliştirilmesi için bilimsel araştırma, geliştirme çalışmalarına ihtiyaç var. Ülkemizde tarım alanında Ar-Ge çalışmaları zayıf. Türkiye tarımda yüksek teknoloji kullanımına alışkın değil. Teknolojinin ileri seviyede kullanımıyla tarım endüstrimize rekabet edilebilir ve daha yüksek gelir getiren bir yapı kazandırmak istiyoruz.
     Malatyada kurulacak tarım teknokentinin Türkiyede daha yüksek katma değerli ürünlerin üretiminde önemli bir başlangıç oluşturacağını belirten Saran, Sadece kayısıya değil, kayısı başta olmak üzere tüm meyvelere hitap eden, tüm meyvelerin işlenmesine ve tarım alanında değerlendirilmesine hitap eden bir girişim ifadesini kullandı.
    
     Muhabir: Yeter Erdine
     Yayıncı: Emine Konuk
<< Önceki Haber Malatyaya kurulacak tarım teknokent Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER