Malatya 2. Anadolu Kitap Fuarı

Malatya 2. Anadolu Kitap Fuarı -Fuar için kente gelen yazar Ayvazoğlu, Darendeyi gezdi


MALATYA (A.A) - Malatya 2. Anadolu Kitap Fuarına katılmak üzere kente gelen yazar Beşir Ayvazoğlu, Darende ilçesini ziyaret etti.
     Somuncu Baba Külliyesi, Tohma Kanyonu ve Darende Tanıtım Merkezini gezen Ayvazoğlu, Hulusi Efendi Vakfı Mütevelli Heyet Başkanı Hamidettin Ateşle de bir süre görüştü.
     Ayvazoğlu, ilk kez geldiği Darendenin güzellikleri bugüne kadar tanıyamamış olmanın üzüntüsünü yaşadığını ifade etti. Darendenin tabi dokusu ve manevi atmosferinden etkilendiğini kaydeden Ayvazoğlu, vakfın toplumun ihtiyaç duyduğu birçok alanda insanlara önemli hizmetler kazandırdığını belirterek, "Hizmet ve çalışmalarınız göz kamaştırıyor" dedi.
     Ziyareti sırasında Hulusi Efendinin divanını da inceleyen Ayvazoğlu, "Eşsiz edebi sözlerin yer aldığı bu divan, okuyana sevgi, kardeşlik, samimiyet ve beraberliği aşılıyor. Bugün insanların ihtiyacı olan birçok husus divandaki satırlarda gizli. Dizelerindeki ifadeler Allah vergisi bir ilimle yazıldığının göstergesi. Sadece bir beyiti üzerine bile kitaplar yazılır, harikulade bir esermiş" diye konuştu.
     Hamidettin Ateş de Hulusi Efendinin edip bir şair olduğu kadar, örnek hizmetleriyle insanlara büyük kazanımlar sağlayan bir şahsiyet olduğunu söyledi.
     Ateş, Ayvazoğluna vakıf yayınlarından hediye etti.
    
     Muhabir: Aslan Tektaş
     Yayıncı: Tuba Karahan
<< Önceki Haber Malatya 2. Anadolu Kitap Fuarı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER