Malatya Bisiklet ve Doğa Sporları Derneğinden

Malatya Bisiklet ve Doğa Sporları Derneğinden Emniyet Müdürü Aygüne ziyaret


MALATYA (A.A) - Malatya Bisiklet ve Doğa Sporları Derneğinin yönetim kurulu üyeleri, Emniyet Müdürü Mustafa Aygünü makamında ziyaret etti.
     Ziyarette konuşan Malatya Bisiklet ve Doğa Sporları Derneği Başkanı Mustafa Ekici, derneklerinin Malatyada bisiklet kültürünü oluşturmayı amaçladığını söyledi.
     Gelişmiş toplumlarda hayatın içinde olan ve ulaşım aracı olarak kullanılan bisikletten aynı zamanda spor aracı olarak da faydalanıldığını belirten Ekici, bisikleti sevdirmek ve doğa sporlarıyla özdeşleştirerek toplum da sağlıklı kişiler oluşturmak istediklerini kaydetti.
     Çeşitli kuruluşlarla bisiklet yarışları, Arapgir ve Nemrut Dağı turu gibi etkinlikler düzenlediklerini anlatan Ekici, ayrıca bisiklet eğitimine de önem verdiklerini dile getirdi.
     Bisiklet yollarının yapımı için kurum ve kuruluşlarla çalışma içinde olduklarını belirten Ekici, belediyenin Fahri Kayahan Bulvarı ve üniversite ile organize sanayi arasındaki çevre yolu çalışmasında da bisiklet yollarının yer alacağını, böylece vatandaşların işlerine bisikletle gidip gelebileceğini kaydetti.
     Aygün de emniyet olarak bu konuda ellerinden gelen desteği vereceklerini belirtti.
     Daha önce görev yaptığı bir ülkede işe bisikletle gidip geldiğini anlatan Aygün, Sağlık açısında çok önemli, ayrıca trafik sorunu olmuyor. Şehirde ona göre yollar yapılmış. Tabii bu bir kültür meselesi. Son zamanlarda batıda birçok şehrimizde de bisiklet kullanımı yaygınlaştı dedi.
     Derneğin çalışmalarının takdire değer olduğunu vurgulayan Aygün, çocukların enerjilerini bisikletle atarken internet kafelerden de uzak durabileceklerini söyledi. Aygün, yerel yönetimler, sivil toplum kuruluşları ve kurumların da bu işe sahip çıkması ve ortaklaşa hareket etmesi gerektiğine dikkati çekti.
     Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü ile ortak çalışma yapılabileceğini belirten Aygün, böylece hem vatandaşların spor yapabileceğini hem de kent trafiğinin rahatlayacağını söyledi.
     Ekici, Aygüne ziyaret anısına maket hediye etti.
    
     Muhabir: Tuba Karahan
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber Malatya Bisiklet ve Doğa Sporları Derneğinden Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER