Malatya PMYOda paintball sahası açıldı

Malatya PMYOda paintball sahası açıldı


MALATYA (A.A) - Malatya Polis Meslek Yüksek Okulu (PMYO) bahçesinde boya topu olarak da bilinen paintball sahası açıldı.
     Saha açılışı dolayısıyla PMYOda düzenlenen törene, Malatya Valisi Vasip Şahin, eski İçişleri Bakanlığı müsteşarı ve Malatya milletvekillerinden Galip Demirel, Türk İdareciler Derneği Genel Başkanı, eski milletvekili ve bir dönem Malatya Valiliği yapan Saffet Arıkan Bedük ile Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemil Çelik, Malatya Cumhuriyet Başsavcısı Muzaffer Sayın ve İl Emniyet Müdürü Mustafa Aygün de katıldı.
     PMYO öğrencilerinden kurulu paintball takımının gösteri maçı yaptığı açılışta, protokol üyeleri de paintball silahlarıyla sahada atışlar yaptı.
     PMYO Müdürü İbrahim Azcan, gazetecilere yaptığı açıklamada, paintball sahasıyla polis adaylarına silahlarını nasıl kullanmaları gerektiğini öğrettiklerini söyledi.
     Silah eğitimini saha sayesinde oyun havası içinde vereceklerini kaydeden Azcan, Bunu da eğitimin farklı bir parçası olarak düşünüyoruz. Paintball biraz da spor amaçlı yapılıyor. Biz de öğrencilere bilimsel eğitim vermenin yanı sıra eğitimi keyifli bir ortama getirmeye yönelik olarak faaliyetlerimizi yürütüyoruz. Bu saha da bu gayretimizin bir parçası diye konuştu.
    
     Muhabir: Yeter Erdine / Tuba Karahan
<< Önceki Haber Malatya PMYOda paintball sahası açıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER