Malatyalı iş adamları, Fasa doğrudan kayısı

Malatyalı iş adamları, Fasa doğrudan kayısı ihracatı yapabilecek -KOSGEBin desteği ve koordinasyonunda Fasa ticari gezi düzenleyen Malatyalı iş adamları, Fasa doğrudan kayısı satışını mümkün kılan anlaşmalar yaptı (Fotoğraf


MALATYA (A.A) - Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığının (KOSGEB) koordinasyonunda Fasa ticari gezi düzenleyen Malatyalı iş adamları, Fasa doğrudan kayısı ihracatını mümkün kılan anlaşmalar yaptı.
     KOSGEB Malatya Merkez Müdürü Murat Seki, Malatyadan 35 iş adamıyla Kuzey Afrikanın kapısı Fasa düzenledikleri geziyi AA muhabirine değerlendirdi.
     Seki, 17-21 Ekim tarihlerinde gerçekleştirilen gezi kapsamında firmaların Fasta iş görüşmeleri yaptığını belirterek, hazırladıkları işbirliği taleplerinin ayrı ayrı firmalara iletildiğini kaydetti.
     Firmaların, Kazablankada ticaret yapan büyük toptancılarla görüşme imkanı bulduğunu ifade eden Seki, Makine, tekstil, inşaat, gıda ve tarım sektöründe faaliyet gösteren firmalar, görüşmeler sonucunda bazı anlaşmalar yaptı. Özellikle gıda sektöründe faaliyet gösteren birkaç firma, bağlantı ön sözleşmesi imzaladı. Bu sözleşmeye göre söz konusu firmalar, Fasa kuru kayısı ve natürel kayısı ihraç edecek. Daha önce Fasa aracılar yoluyla kuru kayısı ihraç ediliyordu. Malatyadan direkt olarak değil de gerek Fransa üzerinden, gerekse diğer ülkelerden Fasa dolaylı yoldan kayısı ihracatı yapılıyordu. Karın büyük bölümünü Fransa ve söz konusu diğer ülkeler alıyordu. Artık bizim iş adamlarımız doğrudan Fasa kayısı ihraç etme fırsatı buldu diye konuştu.
     Malatyalı iş adamlarının vizyonunu geliştirme, yurt dışına yapacakları ihracat hamlelerindeki çekimserliğin ve noksanlıkların giderilmesi noktasında gezinin verimli geçtiğini vurgulayan Seki, gezinin Malatyanın önde gelen firmalarının katılımıyla Fasa yapılan ilk ticari iş gezisi olma özeliği taşıdığını belirtti.
    
     Muhabir: Yeter Erdine / Tuba Karahan
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber Malatyalı iş adamları, Fasa doğrudan kayısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER