Maliye Bakanı Şimşek, Tekirdağda:

Maliye Bakanı Şimşek, Tekirdağda: -Türkiye, 60 yılın en büyük küresel krizine rağmen, son 10 yılda ortalama yüzde 5in üzerinde büyüme kat etti -Bizim amacımız, Türkiyede serbestleşme, yenilikçilik, bununla birlikte gelir


TEKİRDAĞ (A.A) - Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türkiyenin 60 yılın en büyük küresel krizine rağmen, son 10 yılda ortalama yüzde 5in üzerinde büyüme kat ettiğini söyledi.
     Çorlu Vergi Dairesinin açılışı dolayısıyla Tekirdağa gelen Bakan Şimşek, valiliği ziyaretinde yaptığı konuşmada, Tekirdağın Türkiyedeki önemli sanayi merkezlerinden biri olduğunu anlattı.
     Tekirdağın her anlamda parlak bir şehir olduğunu belirten Şimşek, Tekirdağ, büyükşehir olduktan sonra gerek yerel yönetimlere ilave kaynaklar açısından gerekse hizmet potansiyeli açısından daha da önemli olacaktır. İstanbul ve Kocaelide sanayi biraz sıkışmış durumda. Nispeten gerek liman kenti olması gerekse sanayi kenti olması hasebiyle Tekirdağ büyük bir avantaja sahip. İnşallah yapılacak liman çalışmalarıyla bu gelişim devam edecektir diye konuştu.
     Tekirdağda çok yönlü, dünyanın en büyük gemilerinin yanaşacağı bir liman yapıldığını hatırlatan Şimşek, hükümet olarak çalışmaları destekleyeceklerini, limanın şehir için çok büyük bir avantaj olduğunu dile getirdi.
     Avrupa Serbest Bölgesi için çeşitli talepler olduğunu, bakanlığının ilave kaynaklarla talepleri yerine getirdiğini anlatan Şimşek, Ümit ediyorum ki Avrupa Serbest Bölgesinin de potansiyelini tam olarak kullanabileceği bir noktaya gelinecek. Biz, bunu da çok önemsiyoruz. Bu konuda her şeyin başı ticarettir, yatırımdır, istihdamdır. Tekirdağ, hakikaten örnek bir şehirdir. Ayrıca, maliye olarak tüm sanayicilerimizin, ticaret erbaplarının ortağıyız. Onlar da bizim ortağımız. Ülke büyüdükçe gelirlerimiz artıyor. Gelirlerimiz artınca da hada çok hizmet yapıyoruz şeklinde konuştu.
    
     -Ziraat Bankasının halka arzı, yakın bir dönemde acelesi olmayan bir konu-
    
     Şimşek, uluslararası ve ulusal bazda yatırımcıların bulunduğu zirvelerde yaptığı konuşmalarda Türkiyenin çok büyük bir potansiyele sahip olduğunu anlattığını hatırlatarak, Türkiyenin son yıllardaki siyasi istikrarla harekete geçtiğini bildirdi.
     Türkiye, 60 yılın en büyük küresel krizine rağmen, son 10 yılda ortalama yüzde 5in üzerinde büyüme kat etti diyen Şimşek, 2007den sonra Avrupanın büyüyemediğini, Türkiyenin stres testini başarıyla geçtiğini kaydetti.
     Türkiyenin Gaziantep, Çorum, Tekirdağ, İstanbul ve diğer kentleriyle güçlü bir ülke olduğuna işaret eden Şimşek, İnşallah hep beraber çalışırsak, yaptığımız reformlarla başarımızı büyüteceğiz. Bunları başarmak demek, pastanın büyümesi demek. Kim ülkemiz için parasını koyarsa biz inanıyoruz ki hem ülkemiz hem de vatandaşımız kazanacak ifadelerini kullandı.
     Şimşek, Ziraat Bankasının halka arzıyla ilgili düşüncesinin sorulması üzerine şunları söyledi:
     Türkiye, bankacılık sektöründen çok muzdaripti. Çok şükür, biz vatandaşın bir kuruşun bankalara kaptırmadık. Bu, çok önemlidir. Kazakistantan Dubaiye, İngiltereden Amerikaya, birçok ülkenin gelirinin bir kısmını bankaları kurtarmak için harcadığını biliyoruz. Yaptığımız atılımlarla Türkiye sağlam ve sağlıklı bir bankacılık sektörüne kavuştu. Bizim amacımız, Türkiyede serbestleşme, yenilikçilik, bununla birlikte gelirlerin artması ve tüketicinin kazanmasındır. Gerçekten enerji sektöründeki özelleştirmeler o kadar anlamlı ki.
     Devlete oranla bu anlamda daha etkinler. Kayıp ve kaçaklar direk yansıyor ve çözüm bulunuyor. Özelleştirmeden kastımız rekabet, serbestleşme ve yeniliktir. Bu anlamda tüketici ve vatandaş kazanıyor. Daha önce de açıklandığı üzere Ziraat Bankasının halka arzı, yakın bir dönemde acelesi olmayan bir konu.
    
     Muhabir: Cihan Demirci
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber Maliye Bakanı Şimşek, Tekirdağda: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER