Manavgatı mobil tanıtımla yılda 25 milyon

Manavgatı mobil tanıtımla yılda 25 milyon kişinin tanıması hedefleniyor


ANTALYA (A.A) - Manavgat Kaymakamı Emir Osman Bulgurlu, kurdukları mobil bir sistemle ilçenin doğal, tarihsel, kültürel zenginliklerini yılda 25 milyon kişinin tanımasını hedeflediklerini söyledi.
     Bulgurlu, düzenlediği basın toplantısında, test yayına başlanan sistemi tanıttı. Android işletim sistemi kullanılarak ilçeyle ilgili hazırlanan verilerin cep telefonu kullanıcılara mesaj olarak geleceğini belirten Bulgurlu, beş dilde yayın yapan sistemin test yayınına başladığını, ilk günde yaklaşık 2 bin kişi tarafından cep telefonlarına indirilerek, Manavgatın tarihi ve doğal güzelliklerinin incelediği bildirdi.
     Turistlerin Manavgat hakkında merak ettikleri her şeyin sistemde olacağını dile getiren Kaymakam Bulgurlu, Bölgemize gelen turistlere hem hoş geldin diyebilmek hem de Manavgatın bütün değerlerini fotoğraflarını ve haritalarını bulunduran bir uygulama hazırlandı. Bugün itibarıyla sistem yürürlüğe girdi. Android işlemcili cep telefonlarında uygulama ücretsiz olarak indirilebilir dedi.
     Sistemin dünyanın her yerinden incelenebileceğini belirten Kaymakam Bulgurlu, şunları söyledi:
     Uygulamada temel amacımız Manavgatın tanıtımına katkıda bulunmak. Uygulamada, Manavgatın dünyaca bilinen bölgelerinin yanı sıra tur operatörlerinin listelerinde yer almayan bölgelerde olacak. Sistem şu anda test sürümünde. Önümüzdeki günlerde normal sürümler yayına verilecek. O zaman sürecinde uygulamanın daha detaylı olmasını sağlayacağız. İnşallah Manavgat, Antalya ve Türk turizmine katkıda bulunacak bir faaliyet olacaktır.
     Manavgatı ziyaret eden yerli ve yabancı tatilcilerin ülkelerine döndüklerinde kendilerine gelen bilgi ve görsel mesajları arkadaşları veya akrabalarına göstererek bölgenin tanıtımına katkı sağlayacağını dile getiren Bulgurlu, projenin maliyetinin 20 bin lira olduğunu kaydetti.
    
     Muhabir: Mustafa Taş
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Manavgatı mobil tanıtımla yılda 25 milyon Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER