Manisada Reflektör tak, görünür ol kampanyası

Manisada Reflektör tak, görünür ol kampanyası


MANİSA (A.A) - Manisada, karayollarında güvenli bir trafik ortamının hazırlanması ve traktörlerin özellikle akşamları daha iyi fark edilmesi amacıyla traktör sahiplerine 3 bin çift reflektör dağıtıldı.
     İl Jandarma Komutanlığının, Reflektör tak, görünür ol sloganıyla başlattığı kampanya kapsamında merkeze bağlı Çobanisa beldesinde tören düzenlendi.
     Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz, törende yaptığı konuşmada, traktör ve römorkun çiftçinin hayatının en önemli unsurları olduğunu belirtti. Traktörlerin köylünün hayatında birçok işlevi yerine getirdiğini kaydeden Daşöz, Traktörler, her türlü ürünün taşınmasından insan taşınmasına kadar bizlerin can yoldaşıdır. Ancak traktör kullanılırken bazı kuralları da ihlal ediyoruz. İşte bunlardan biri de küçücük bir ayrıntı gibi görünen ama aslında hayati önem taşıyan reflektörlerin takılmasıdır dedi.
     Köy yollarında genellikle aydınlatmanın yeterli olmadığını, traktörlerde herhangi bir uyarıcının bulunmamasının da trafik kazalarına davetiye çıkardığını ifade eden Daşöz, şöyle konuştu:
     Çiftçilerimiz yaşam tarzı olarak sürekli bir çalışma mesaisi içinde oluyorlar. Dolayısıyla hem kendileri için traktör kullanımı riskli hem de görünmez oldukları için başka trafik unsurları için büyük tehlike unsuru olmaktalar. İşte bu küçücük reflektör, kazaların minimum düzeylere düşmesine neden olacak. Çok akıllı uygulanan bu projenin sonuçları çok büyük olacaktır. Bu projenin tanığı olduğum için kendi adıma büyük mutluluk duyuyorum.
     İl Jandarma Komutanı Albay Vural Erol da kentin, Türkiye genelindeki kayıtlı traktör sayısı bakımından ilk sırada yer aldığını belirterek, ilde son 5 yılda traktörlerin karıştığı 338 trafik kazasında 60 kişinin hayatını kaybettiğini, 511 kişinin yaralandığını ve 600 bin lira maddi hasarın meydana geldiğini anlattı.
     Manisa Ziraat Odası Başkanı Nuri Sorman da kampanyanın diğer şehirlere örnek olmasını temenni etti.
     Konuşmaların ardından Vali Daşöz, bir traktöre sembolik olarak reflektör vidaladı.
     (MY-RMZ-TAR)
<< Önceki Haber Manisada Reflektör tak, görünür ol kampanyası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER