Manisada 850 kınalı keklik doğaya salındı

Manisada 850 kınalı keklik doğaya salındı


MANİSA (A.A) - Manisada 850 keklik, popülasyonun artırılması, ekolojik ve doğal hayatın korunması amacıyla doğaya salındı.
     Orman ve Su İşleri Bakanlığı 4. Bölge Müdürü Rahmi Bayrak, Afyonkarahisarın Şuhut ilçesindeki Keklik Üretim İstasyonundan alınan 850 kekliğin 450sinin Akhisarın Kayalıoğlu beldesi ile Rahmiye ve Moralılar köyü ile birlikte Saruhanlı ilçesinin Yeni Osmaniye, Gördes ilçesinin Güneşli ve Doğanpınar köylerinde doğaya salındığını, 400ünün de geçtiğimiz günlerde Salihli, Selendi ve Turgutlu ilçesinin köylerinde doğaya bırakıldığını bildirdi.
     Çeşitli çevresel etkiler ve insan baskısı nedeniyle birçok ülkede olduğu gibi Türkiyede de doğal habitatların bozulduğunu, nesli tehlike altında olan yaban hayvanlarının sayısının gün geçtikçe azaldığını dile getiren Bayrak, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü olarak amaçlarının doğal mirasın bir parçası olan yaban hayvanı türlerini ve onların yaşadığı habitatları korumak, geliştirmek ve sürdürülebilir şekilde yönetmek olduğunu belirtti.
     Bayrak, Keklik salınan alanlarda genellikle kekliklerin severek tükettikleri maki vejetasyonuna ait çok sayıda bitki ve üreme dönemlerinde kullanabilecekleri kayalık alanlar mevcut. Ayrıca sahalar kekiklerin severek yediği böcekler bakımından da oldukça zengin dedi.
    
     Muhabir: Mustafa Yıldırım
     Yayıncı: Ramazan Ercan
<< Önceki Haber Manisada 850 kınalı keklik doğaya salındı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER