Mardinde İmar ve Çevre Sorunlarının Bölgesel

Mardinde İmar ve Çevre Sorunlarının Bölgesel Semineri


MARDİN (A.A) - Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından düzenlenen İmar ve Çevre Sorunlarının Bölgesel Semineri, Mardin Erboba Elagance Otelinde başladı.
     Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Halil İbrahim Metin, yaptığı konuşmada, seminerin mevzuat değişikliklerinin uygulayıcılara aktarılması ve ülke genelinde uygulanabilir olmasının sağlanmasına yönelik düzenlendiğini kaydetti.
     Halil İbrahim Metin, İnsanımızın daha konforlu, güvenli, estetik bina ve tesislerde, daha temiz bir çevrede, stresten uzak planlı ve düzenli yerleşim alanlarında yaşamasına imkan sağlama, kentlerin ve kırsal alanların planlı gelişmesi, fiziksel çevrenin, doğal ve tarihi değerlerin korunması ve toplum ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde biçimlendirilmesi amacıyla yapılan mevzuat düzenlemeleri ve değişiklikleriyle yerel yönetimlere önemli görev ve yetkiler verildi. Bakanlığımızca düzenlenen seminerin, başarılı ve verimli geçmesini, bölgemize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum diye konuştu.
     Daha sonra çevre illerden gelen katılımcılara, yerleşim uygulamaları, kentsel dönüşüm, arsa arazi düzenlemeleri ve kamulaştırma, etüt raporları, çevre düzeni planı, yerel yönetimlerde coğrafi bilgi sistemleri uygulamaları ve yapı denetim sistemleri gibi konularda bilgi verildi.
     Seminerin yarın sona ereceği belirtildi.
    
     Muhabir: İbrahim Sincar
     Yayıncı: Şengül Oymak
<< Önceki Haber Mardinde İmar ve Çevre Sorunlarının Bölgesel Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER